Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki’nin Yoğun Kayseri Programı

Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki’nin Yoğun Kayseri Programı

Bir dizi açılış ve programlara katılmak üzere Kayseri’ye gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki, programının ikinci gününü de yoğun geçirdi.

Programı kapsamında ilk olarak “Mimarsinan Evliyalar Günü”ne katılan Bakanımız Sayın Özhaseki, Mimarsinanlı vatandaşlarla bir araya gelerek onlarla bir süre sohbet etti.

Mimmarsinan Evliyalar Bölgesinde yaklaşık 6 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen programa Bakan Sayın Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı, Kayseri Milletvekilleri İsmail Emrah Karayel ve Sami Dedeoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Programda bir konuşma yapan Bakan Sayın Özhaseki, bu coğrafyada ve bu şehirde yaşayan herkesin çok şanslı olduğunu ifade ederek, “Şehrimizin, ülkemizin, Osmanlı İmparatorluğu'nun imarı için çalışan Mimarsinanlar ile gönülleri imar eden evliyalarda bu topraklarda yetişti. Hamdolsun ki böyle büyüklerin ve veli kulların çabaları ile bu atmosferlerin manevi iklimi değişti. Şu an çok ihtiyacımız olan birlik, beraberlik ve dayanışmamıza vesile olan böylesine anlamlı bir etkinlikte bizleri bir araya getiren Başkanımız Memduh Büyükkılıç'a ve ekibine teşekkür ediyorum.” dedi.

Pilavların pişirildiği kazanları dolaşan Bakan Sayın Özhaseki, Vali Kamçı ile protokol üyeleri vatandaşlarla sohbet ederek birlikte pilav dağıttı.

-TALAS ABDÜLHAMİD HAN CAMİİ AÇILDI

Bakan Sayın Özhaseki, Mimarsinan’da düzenlenen “Evliyalar Günü” programının ardından Talas’ta yapımı tamamlanan Abdülhamid Han Camii’nin açılışına katıldı.

Cami açılışına Bakan Sayın Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı, Kayseri Milletvekilleri Sami Dedeoğlu, İsmail Tamer ve İsmail Emrah Karayel, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Abdülhamid Han’ın 4. nesilden torunu Orhan Osmanoğlu ve Sultan Esra Osmanoğlu, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan Bakan Sayın Özhaseki, camilerin buluşma yeri, dertleşme yeri, halleşme yeri olduğunu ifade ederek, “En özel anlarımızı paylaştığımız yerler Allah ile. Oranın nezih olması, siluetinin güzel olması bir Müslümana yakışır olması lazım.” dedi.

Abdülhamid Han hakkında yazılmış ne varsa okumaya çalıştığını ifade eden Bakan Sayın Özhaseki,  bir tek devlet işine dahi abdestsiz imza atmadığını belirtti.

Osmanlı ve Selçuklunun bizim geçmişimiz olduğunu vurgulayan Bakan Sayın Özhaseki, “Onu kuranlar ecdadımız. Cumhuriyet de bugün bizim geleceğimiz. Birini birine tercih etmek doğru değil.” ifadelerini kullandı.

Vali Kamçı yaptığı konuşmada, 2 yıl gibi çok kısa bir zamanda tamamlanan 3500 kişi kapasiteli caminin; kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularımızın pekiştirilmesine, inancımıza ve inancımızın yaşanmasına; hayırlar getirmesini gönülden dilediğini ifade ederek, caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti ve cami yapan hayırseverlerin hayırlarının kabul olmasını diledi.

Konuşmaların ardından, Bakan Sayın Özhaseki, Vali Kamçı ve protokol üyeleri, yaklaşık 3 bin 500 kişi kapasiteli caminin açılışını kurdele kesimi ile gerçekleştirdi.

Google+ WhatsApp