Bakan Özhaseki “Gerek milli gerekse dini bayramlarımız Kayseri’de hakkıyla yaşanıyor”

Bakan Özhaseki “Gerek milli gerekse dini bayramlarımız Kayseri’de hakkıyla yaşanıyor”

Kayseri’de Kurban Bayramı arifesi vesilesiyle bayramlaşma programı düzenlendi. Programa Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki de katıldı. Özhaseki, “Bütün bayramlarımız gerek milli gerekse dini Kayseri’de hakkıyla yaşanıyor. Bugün herkes, kabristanlara gidiyor, ziyaretler yapıyor” dedi.

Kurban Bayramı’nın arife gününde Kayseri Protokolü bayramlaşma programı düzenlendi. Kayseri Valiliği’nde düzenlenen programa Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri milletvekilleri,  12'nci Ulaştırma Ana Üs Komutanı Hv.Plt.Tuğ. Hasan Volkan Güleryüz, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve il protokolü katıldı. Programda konuşan Bakan Özhaseki, hep birlikte nice bayramlara erişmenin temennisinde bulundu. Özhaseki, “Bugün yine güzel bir kurban arifesindeyiz, inşallah bayramı da hep birlikte idrak ederiz. Bütün bayramlarımız gerek milli gerekse dini bayramlarımız Kayseri’de hakkıyla yaşanıyor. Bugün herkes, kabristanlara gidiyor, ziyaretler yapıyor. Değerli kardeşlerim bir konunun altını çizeceğim, coğrafya kaderdir diye bir söz var. Bu coğrafyada yaşıyoruz bin yıldır varız, bayrağımız dalgalanıyor, ezanlarımız okunuyor ve gittikçe de büyüyor gelişiyoruz. Bizim bu büyümemiz düşmanlara da korku salıyor, dostlarda elbette ki memnun oluyor. Bu coğrafyada yaşamanın bir tek şartı var ikinci bir şartı yok, oda güçlü olmak. Güçlü olursanız, dimdik durursunuz, yaşarsınız kimse size yan bakamaz. Ama zayıf olursanız, üzerinizde oyunlar kurulmaya başlanır. Şöyle etrafımızdaki ülkelere bir bakın, ağzı tatlı kaç tane ülke var” şeklinde konuştu.
 
“ÇEVREMİZDE İNSANLARIN EVİNE HUZURLA GİDEBİLDİĞİ KAÇ ÜLKE VAR?”
 
Bakan Özhaseki konuşmasında Filistin’de yaşanan katliama değinerek böyle bir bayram arifesinde bu durumun bizi insanlığımızdan utandırdığını söyledi. Özhaseki, “İnsanların akşamları evine huzurla gidebildiği, bombaların patlamadığı kaç tane ülke var? Böyle bir bayram arifesinde biz ülkemiz için bu sevinci dile getirirken bir taraftan da Filistin’de yaşananları gördükçe adeta insanlığımızdan utanıyoruz. Şimdi insanlar ölüyor, kadınlar, çocuklar ölüyor, hastaneler bombalanıyor, açlıktan insanlar ölüyor. Fakat insanlık seyrediyor, ateşkes bile diyemiyor savaşmayın diyecekler, çocukları öldürmeyin, hastaneleri bombalamayın diyecekler bu kadar. Fakat görünüşte medeni, aslında vahşi batı medeniyeti, bu kötülüğü seyretmeye devam ediyor. Oradaki savaşı dindirmek için elimizden ne geliyorsa yapacağız, hep birlikte bunların mücadelesini vereceğiz. Hepinizi saygıyla selamlıyorum, yeniden bayramınız mübarek olsun” ifadelerini kullandı. 
 
Programda konuşan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ise, Kayseri’de bayramların farklı bir güzellikte geçtiğini ifade ederek, “Kayseri’de birlik ve beraberlik içinde bir bayrama daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kayseri’de bayramlar bir başka oluyor, bugün birçok Kayserili mezarlarda, rahmete rahmana kavuşmuş aile fertlerine dualar ederken, bir yandan büyüklerini ziyaretlere başladılar. Hem de Kayseri’de bütün küslüklerin bittiği, birlik beraberliğin gösterildiği farklı bir atmosfer var. Bir yıldır belki sizi pek fazla istediğimiz ölçüde Kayseri’de göremedik bakanım. Çünkü siz bir yıldır deprem bölgesindesiniz. Geçen yılda bayramlaşma faslını yapar yapmaz yine deprem bölgesine geçmiştiniz. Dün jandarma da bir programdayken, Hatay’dan gelen üç aile vardı orada. Bir tane çocuğumuz, Haseki dedeme selam söyle bizim evlerimizi çok iyi yapıyor, bir de kocaman parklar yapsın dedi, iletmiş olayım efendim size. Burada Kayseri’den hem dualar hem de selamlar yollarken, Kayseri’nin gururu sayın bakanımızın orayı ihya ediyor olmasından da mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Ayrıca tüm bürokrat arkadaşlarla, siyasilerle, hangi görüşten olursa olsun birlik ve beraberlik olduğunu, birbirimizi gerçekten yürekten sevdiğimizi ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu. 
 
Konuşmaların ardından Kayseri protokolü ile bayramlaşma gerçekleştirildi.

Google+ WhatsApp