Bakan Akar:

Bakan Akar: "Terör Saldırıları Bizi Yavaşlatmıyor"

Kayseri’de konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 5 yıl önce 15 askerin şehit olduğu terör saldırısını hatırlatarak, bu tür saldırıların terörle mücadeleyi yavaşlatmadığını vurguladı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar,  Anafartalar-Şehir Hastanesi-Mobilyakent Tramvay Hattı İlk Ray Kaynak törenine katılmak üzere Kayseri’ye geldi. Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun da katıldığı tören sonrası Kayseri Büyükşehir Belediye Meclis salonunda bakanlar basın açıklaması yaptı. 
 
Burada konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, toplu taşıma araçlarının önemine değindi. Gençleri toplu taşıma araçlarına yönlendirilmesi gerekliğine değinen Bakan Akar, “Dünya gelişiyor, dünya değişiyor. Bunların başında temel bazı faktörler var. Bunlardan biri de ulaşım. Hayatımızın daha konforlu daha rahat olması için bu çalışmaların önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Geçen sene attığımız temellerin burada bitmekte olduğunu yeni çalışmaların başlamakta olduğunu bütün memnuniyetle görüyor ve mücadele etmeye devam ediyoruz. Gerçekten çalışmalar ile ilgili arkadaşlarımız üzerlerine düşen görevleri yaptılar yapmaya devam ediyorlar. Bu manada Kayseri’mizin geliştiğini ve ciddi bir ulaşım ağı kullanıldığını hepimiz görüyoruz. Ulaşımla ilgili ne yapsak azdır. Toplu taşıma araçları önemli ve bu nedenle önem vermeliyiz. Bunu yaparken de gençlerden başlamalıyız. Onun için toplu taşımanın hızlı ve rahat olması lazım ki gençler tercih etsin. Bunun için raylı sistem çalışmaları çok önemli” diye konuştu. 
 
‘BU SALDIRILAR BİZİ YAVAŞLATMADI’
Bakan Akar, 5 yıl önce 15 askerin şehit olduğu terör saldırısını da hatırlatarak, “17 Aralık 2016 çok üzücü bir gün. Biz o gün Genelkurmay sıfatıyla Fırat Kalkanı nedeniyle Suriye’deydik. Maalesef sabah saatlerinde çok acı bir haber aldık. Kayseri’de bir patlama oldu. 15 askerimizin şehit oldu çok sayıda yaralı olduğu daha sonra bunun 54 olduğunu gördük. Bu saldırılar bizi yavaşlatmadı daha da artan bir tempoda onlarla mücadele etmemize vesile oldu. Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” diye konuştu.

Google+ WhatsApp