Baba Ve Oğullarını Bıçaklayan Sanığa Tahliye Çıkmadı

Zonguldak´ta, baba ve iki oğlunun bıçaklandığı davanın sanığının tutukluluk halinin devamına karar verildi. Beycuma M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu müşteki sanık Halil A., sabah erken sa

Zonguldak´ta, baba ve iki oğlunun bıçaklandığı davanın sanığının tutukluluk halinin devamına karar verildi.
Beycuma M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu müşteki sanık Halil A., sabah erken saatlerde Zonguldak Adliyesi´ne getirildi. 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen duruşmada, tutuklu müşteki sanık Halil A.´nın tutukluluk halinin devamına karar verildi.
Duruşmada söz alan Halil A., daha önce kardeşi Mücahit A.´nin Baki S. arasında araç içerisinde yüksek sesle müzik dinlediği iddiasıyla tartıştığını ifade etti. Halil A, olay günü Baki S.´nin aracını fark ettiğini ve aracın yanına gittiğinde Baki S.´nin kendisine küfrettiğini öne sürdü. Mahkeme başkanı, "Allah seni ıslah etsin. Niye böyle kötü laflar konuşuyorsun?" diye cevap mı verdin" dedi. Bunun üzerine Halil A, olayın detaylarını şöyle anlattı:
"Tartışma sonrası köye gidiyorduk. Aracın camı patlamaya başladı, o esnada durdum. Baki S. ile İsmail S. yukarıdan yanımıza geldi. Baki S ve İsmail S´in ellerindeki balta ile bana vurması sonucu aracımın yanına yığıldım kaldım. Araçta bulunan kardeşlerim Suat ve Mücahit, kuzenim Necmettin, misafir Ferdi ile araçtan inerek bana saldıranlarla kavga etmeye başladı. Kavga esnasında kardeşim Suat´ın çığlığını duydum. Bize `Bacağım gitti´ diye bağırıyordu. O esnada üzerimde bulunan küçük çakı bıçağımı çıkarıp Suat´ı alarak araca bindirdim ve hastaneye gittim. Yolda da jandarmayı aradım. Suat´ı kurtarmak için kalabalığa daldığımda çakı bıçağını rastgele korkutmak maksadıyla salladım, ama Baki´ye denk geldiğini görmedim."
Olayda yaralanan Baki S. ise "Kahveye giderken yolda bulduğum bir sopayı elime aldım, peşimden kardeşim Uğur ve daha sonra babam İsmail geldi. Olay yerinde kalabalık vardı, ilk ben sopa ile Halil´e vurdum. O sırada Halil A., Ferdi ve Suat A. bana saldırdı. Ellerinde sopalar vardı. Ben bir iki defa vurduktan sonra bir daha vuramadım, onlar kalabalık olduğu için onlar bana vurdu. Halil A., uzun kelebek bıçakla bana vurdu. Kalbin altına, akciğerime ve sırtıma denk geldi. Üç bıçak darbesi ile beni yaraladı. Sonra ben kendimden geçtim, gözümü hastanede açtım. Olay günü bize biber gazı sıktılar. Planlı ve hazırlıklı gelmişler. Ben kardeşime ve babama kimlerin vurduğunu kavga sırasında kalabalıktan görmedim, bu olay nedeniyle Halil A. ve yanındakilerden şikayetçiyim" dedi.
Mahkeme başkanı ise ifadelerin ardından "O kadar didişme sonrası ne hissediyorsunuz, sizce böyle bir şey iyi mi oldu?" dedi. Duruşma sonrası mahkeme, Halil A.´nın tutukluluğunun devamına karar verdi.

OLAY
Zonguldak´ın Ereğli ilçesinde aralarında bir süredir husumet olan Halil A. ve Baki S.´nin tartışması sonucu olaya ailelerin de karışmasıyla 3 kişi bıçaklandı. Bıçakların ve sopaların konuştuğu kavga; Baki S., Baki S.´nin babası İsmail S. ve kardeşi Uğur S.´nin bıçaklanmasıyla sonuçlandı.
8 Ocak 2014 tarihinde gerçekleşen olayda, Halil A´nın, kasten öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama, hakaret ve mala zarar verme suçlarından 10 Şubat 2014 tarihinde Ereğli 1. Sulh Ceza Mahkemesi´nde görülen davada tutuklanmasına karar verildi.
(MK-OA-HO-Y)

22.10.2014 12:12:58 TSI

Google+ WhatsApp