Azmin Fotoğrafı Şahinbey´den

Ayten Büyükaydınlı, Şahinbey Belediyesi´nin sunduğu imkanlarda azimle çalışarak 51 kilo verdi. Aşırı kiloları nedeniyle eşi tarafından istenmeyen 2 çocuk annesi 43 yaşındaki Ayten Büyükaydınlı, eşi

Ayten Büyükaydınlı, Şahinbey Belediyesi´nin sunduğu imkanlarda azimle çalışarak 51 kilo verdi.
Aşırı kiloları nedeniyle eşi tarafından istenmeyen 2 çocuk annesi 43 yaşındaki Ayten Büyükaydınlı, eşinden ayrıldıktan sonra Şahinbey Belediyesi Boyacı Sosyal Tesisi imkanlarını kullanarak 8 ay içinde 132 kilodan 81 kiloya düştü. Büyükaydınlı, verdiği kilolar sonrası sağlıklı ve mutlu bir hayat yaşadığını vurguladı.
Ev hanımı Ayten Büyükaydınlı, Şahinbey Belediyesi Boyacı Sosyal Tesisi´ndeki spor salonuna giderek sağlıklı bir hayata `merhaba´ dedi. 132 kiloyken çeşitli sağlık problemleri yaşayan Büyükaydınlı, ücretsiz uzman diyetisyen kontrolünde azimle çalıştı ve 51 kilo vermeyi başardı.
Aşırı kiloları nedeniyle eşinin kendisine boşanma davası açtığını ve yaklaşık 1 yıl önce eşinden ayrıldığını aktaran Ayten Büyükaydınlı, verdiği kilolardan sonra eski eşinin kendisiyle barışmak istediğini söyledi.
Kiloları nedeniyle ailesi ve toplum tarafından dışlandığını, hor görüldüğünü dile getiren Büyükaydınlı, bir zamanlar çocuklarının bile kendisini istemeğini kaydetti.
Sağlanan imkanlar nedeniyle Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu´na teşekkür eden Ayten Büyükaydınlı, yeni hayatında çok mutlu olduğunu ifade etti.
Aşırı kilolu kişilere seslenen Ayten Büyükaydınlı, spor yapılarak fazla kiloların verilebileceğini kaydetti.
Yaşadığı zorlu süreci anlatan Ayten Büyükaydınlı, şunları söyledi:
"Ev hanımıyım iki çocuğum var. Çocuklarım ve çevreden kiloluyum diye çok hor görüldüm. Ben de zayıflamaya karar verdim. 132 kilodan 81 kiloya düştüm. Kilo vermek için spor yapmaya başladım. Az yemek yememeye başladım. Çoğunlukla sebze, çorba gibi şeyler yemeye başladım. Kilomu doğal yolla verdim. Doktorlar benden umudu kesmişlerdi. Ben de inat ettim kilo vermek için. Çocuklarım için kilo verdim.
Ben ilk olarak salona gidip yazıldım. Salonda spor hocamız ve diyetisyen yardımcı oldu. Kilo verdikten sonra hayatımda çok güzel değişiklik oldu. Toplum içine girmeyi başardım. Kilo vermek için insanlar mide küçültüyor, ilaç kullanıyor. Onlar yanlış, en güzeli yürüyüş ve yemek yememedir."
Aşırı kilolarından dolayı kocasının kendisini boşadığını kaydeden Büyükaydınlı, "Kocamdan boşandım. Kocam, kilolu diyerekten çok hor gördü beni. Ailem ve çevrem tarafından hor görüldüm. Toplum içine giremiyordum, girdiğimde hemen laf söylüyorlardı. Giysilerin hiç biri olmuyordu. Giysi bulamıyordum. Ondan sonra spora başladım" dedi.
"Çocuklarım şimdi çok mutlular" diyen Ayten Büyükaydınlı, şöyle konuştu:
"Çocuklarım, önce okula anne gelme derdi. Çocuklarım önce çok kilolu olduğum için okula gitmemi istemezdi. Şimdi ise anne okula gel diyorlar. Akşamları bana spor da yaptırıyorlar, çok mutluyum. Kiloluyken merdiven de çıkamıyordum. Hafif bir eğimli yerde ayağıma bir şey gelsin, hemen yere düşerdim."
Büyükaydınlı, "Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu´na bu salonları açtığı için yaptırdığı için çok teşekkür ederim. Allah razı olsun. Yani onun sayesinde hayata döndüm. Ben hiç umut etmiyordum ama stresimi hep bu salonda attım. Şahinbey Belediye Başkanından Allah razı olsun. Biraz daha kilo verdikten sonra belediyenin açtığı diğer kurslara katılacağım" ifadelerini kullandı.
(BB-ÖK-Y)

23.10.2014 14:54:59 TSI

Google+ WhatsApp