Avrupalı Gençler Talas'ta

Avrupalı Gençler Talas'ta

Avrupalı Gençler Talas'ta

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Uluslararası Gençlik Aktiviteleri Merkezi Derneği (IYACA) tarafından gerçekleştirilen Demokrasi Köyü Gençlik Değişim Projesi kapsamında Polonya, İspanya, İtalya, Litvanya, Romanya ve Türkiye’den gelen gençlerle bir araya geldi.
Başkan Palancıoğlu, 6 ülkeden gelen ve Kayseri’de 21-28 Kasım tarihleri arasında kalacak gençlerle görüşmesini İngilizce olarak gerçekleşti. Meclis Salonunda gerçekleşen buluşmada Başkan Palancıoğlu, gençleri Talas’ta ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Kayseri ve Talas’ın tarihiyle ilgili bilgiler veren Başkan Palancıoğlu, ilçenin tarihi dokusu, kültürel ve turistik potansiyelini anlatarak yamaçparaşütü ve yelkenkanat gibi hava sporlarının uluslararası merkezi olduğunu söyledi. Yarım saat süren görüşmede Başkan Palancıoğlu, gençlerin sorularını da yanıtladı. Görüşmenin sonunda misafir gençler Başkan Palancıoğlu’na yöresel hediyelerini sundu.
Gençler daha sonra Talas turu kapmasında tarihi Ali Saip Paşa Sokağı, Yaman Dede Kültür ve Sanat Evi, Yaman Dede Camii ve Ali Dağı Sarnıçlı Yeraltı Şehrini gezdi.

Google+ WhatsApp