Avrupa'da Kapadokya Rüzgarı Esecek

Avrupa'da Kapadokya Rüzgarı Esecek

Belçika Ticaret Ateşesi Sabih Akay Kayseri Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Seyit İnce’yi ziyaretinde Avrupa’da Kapadokya Rüzgarı adıyla tanıtımlar düzenleneceğini söyledi. Akay ayrıca Belçika Lüksemburg Yatırım Fonu marifetiyle 100 milyon avroya kadar tüm sektörlere açık yatırım finans desteğinin hatır olduğuna dikkat çekti.
Belçika Dış Ticaret Ateşesi Sabih Akay, emekli olmadan önce bölgeye yaptığı veda ziyaretlerinde çok önemli açıklamalarda bulundu. Akay Brüksel Ticaret Odası işbirliğiyle yapılacak olan tanıtım günlerinde Kapadokya’nın müthiş şekilde sunumunun yapılacağını söyledi. Akay, “ Belçika’nın Brüksel kentinde yapılacak ve Almanya, Hollanda ve Fransa’dan da işadamlarının ve yatırımcılarının turizm şirketlerinin katılacağı, tüm Nevşehirlilerin de davetli olduğu özel tanıtım günleri düzenlenecek. Avrupa’da Kapadokya Rüzgarı başlığıyla yapılacak 4 günlük tanıtım organizasyonu bugüne kadar Kapadokya adına Avrupa’da yapılmış en büyük tanıtım organizasyonu olacak. Bir tarafta Kapadokya turizmden, sanayiye, tarımdan ticarete kadar fuar tarzından standlarda tanıtımlar yapılırken diğer tarafta da, Nevşehir’in kültürel özellikleri , gelenek ve görenekleri tanıtılıp, Fransa, Almanya ve Hollanda ile Belçika’daki Nevşehirlilerin de biraraya geleceği bugüne kadar yapılmış en büyük organizasyon olacak. “ dedi.
100 milyon avro kredi hazır
Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı işadamı Seyit İnce’yi makamında ziyaret eden Belçika Dış Ticaret Ateşesi Sabih Akay ve Alvey Şirketler Grubu Türkiye Temsilcisi Gül Şahin Akay , NTSO Meclis Başkanı İnce ile bölgeye yapılacak yatırımlara kaynak sağlanması konusunda da görüş alışverişinde bulundular. Akay, Belçika Lüksemburg Yatırım Fonu Başkan Yardımcısı Eric Calqolette ile Nevşehir ve Kayseri’de yaptıkları incelemeler hakkında şunları söyledi : “ Lüksemburg- Belçika Yatırım Fonu’nun başkan yardımcısı Eric Calqolette ile bölgede incelemeler yaptık. Kayseri’de çok ciddi projeler sunuldu ve bunların gerçekleşme oranı da bir hayli yüksek. Şimdi aynı fırsat Nevşehirli yatırımcılar için geçerli. Her sektördeki iş alanlarına girmek isteyenler ya da girdikleri işlerini geliştirmek ve büyütmek isteyenler hazırlayacakları projeleri sunabilirler. Engeç 1 ay içinde neticelenen projelerin iyi hazırlanması ve şirketlerin de köklü ve gerçekten iş yapmaya niyetli şirketlerden olması halinde, başvurunun olumlu sonuçlanmaması için hiçbir sebep yok. Ve üstelik oldukça uygun şartlarda şekillendirilmiş finans destekleri var. “

Google+ WhatsApp