Atatürkçü Düşünce Derneği Kayseri Şube Başkanı Bilgesay; “ Anıta yapılan saldırı Demokrasiye de yapılmış bir saldırıdır”

Atatürkçü Düşünce Derneği Kayseri Şube Başkanı Bilgesay; “ Anıta yapılan saldırı Demokrasiye de yapılmış bir saldırıdır”

Kayseri Adliyesi önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği Kayseri Şube Başkanı Haluk Bilgesay; “Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesine, Atatürk ilke ve devrimlerine, özellikle Demokrasinin olmazsa olmaz Laikliğe ve Atatürk'ün manevi kişiliğine yönelik bir saldırıdır. Bu saldırıların beyinleri yıkanmış kiralık faillerinin, keşke Yunan Kazansaydı diyecek kadar vatan ve millet bilincinden yoksun meczupları, alternatif tarih yazıcılığına soyunmuş sözde akademisyenleri, 21. Yüzyılda saltanat ve hilafet özlemiyle yanıp tutuşan Üniter Ulus Devlet karşıtı tarih cahillerini baş tacı eden kimi bildik çevrelerden cesaret buldukları ortadadır” dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Kayseri Şubesi, 16 Haziran 2024 Pazar günü Cumhuriyet Alanında bulunan Atatürk anıtına yapılan baltalı saldırı hakkında basın açıklamasında bulundu.Kayseri Adliyesi önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği Kayseri Şube Başkanı Haluk Bilgesay; “Son zamanlarda giderek artan, yaratılan iklimden beslendiği, bazı siyasetçilerin ettikleri yemini yadsıyan açıklamalarından ve kimi kendini bilmez din adamı kılıklı Atatürk ve Laik Cumhuriyet düşmanlarının cezasız, hatta takipsiz kalmasından cesaretlendiği açık olan, değişmez önderimiz, kurtarıcımız ve kurucumuz Büyük Atatürk'e yönelik hakaret ve saldırıların bir örneği, 16 Haziran 2024 Pazar günü Kayseri Cumhuriyet Alanındaki Atatürk Anıtı'na balta ile saldırıp Anıt'ın tahrip edilmesiyle ortaya çıkmıştır. Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesine, Atatürk ilke ve devrimlerine, özellikle Demokrasinin olmazsa olmaz Laikliğe ve Atatürk'ün manevi kişiliğine yönelik bir saldırıdır. Bu saldırıların beyinleri yıkanmış kiralık faillerinin, keşke Yunan Kazansaydı diyecek kadar vatan ve millet bilincinden yoksun meczupları, alternatif tarih yazıcılığına soyunmuş sözde akademisyenleri, 21. Yüzyılda saltanat ve hilafet özlemiyle yanıp tutuşan Üniter Ulus Devlet karşıtı tarih cahillerini baş tacı eden kimi bildik çevrelerden cesaret buldukları ortadadır” şeklinde konuştu.
 
 
Atatürk heykeline yapılan saldırının cezasız kalmaması gerektiğini ifade eden Atatürkçü Düşünce Derneği Kayseri Şube Başkanı Haluk Bilgesay; “Mobese kameraları ile her yer ve herkes izlenirken, bir yanında Valilik, diğer yanında Kocasinan Emniyet Müdürlüğü bulunurken, şehrin ortasındaki Atatürk Anıtı'na dakikalarca baltalarla yapılan bu saldırının nasıl olup önlenemediği de ayrıca açıklanmaya muhtaçtır. Atatürk Anıtları, heykelleri ve büstlerinin birer yontu ve sanat eseri olmalarının ötesinde, Türk Ulusu'nun, Atatürk ve Kuvayı Milliye kahramanlarımız ile Ulusal Bağımsızlık Savaşımızın kazanılması ve 100 yıldır devletimizin bölünmez bütünlüğünün korunması için canlarını veren Aziz Şehitlerimize minnet, şükran ve saygı simgeleri olduğu unutulmamalıdır. Bu değerlere saldırmak kimsenin haddi değildir, cezasız da bırakılamaz. Başta Devleti ve İli yönetenler olmak üzere her makamdaki kamu görevlileri, tüm siyasetçiler ve yurttaşlarımız bu kilit taşına dokunulmasına asla izin vermemelidir. Bu menfur olayı nefretle kınıyor, yakalanan faillerinin ve ardında destekçisi olanların araştırılarak bulunmasını ve cezalandırılmalarını bekliyoruz” dedi.

Google+ WhatsApp