Atatürk Anıtı’na saldıran dayı ile yeğeni tahliye edildi

Atatürk Anıtı’na saldıran dayı ile yeğeni tahliye edildi

Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na balta ile zarar veren Y.K. (59) ile yeğeni Z.A.’nın (31) yargılandığı davada karar çıktı. Sanıklar toplamda 4 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılırken ceza evinde kaldıkları süre göze alınarak tahliye edildiler.

Olay, Kurban Bayramı’nın ilk günü olan 16 Haziran tarihinde saat 11:30 sıralarında Cumhuriyet Meydanı’nda meydana geldi. Y.K. ile yeğeni Z.A., balta ile Cumhuriyet Meydanı tören alanında bulunan Atatürk Anıtı’na vurmaya başladı. Polis ekipleri dayı ile yeğenini yakalayarak gözaltına aldı. Gözaltına alınanların ikisi de tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bugün 14’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına tutuklu sanıklar ile avukatları ve yakınları katıldı.
 
KARAR ÇIKTI
 
Sanıkların akıl sağlığı yerinde çıktı. Sanıkların, “Bugün bayram, putlarınızı yıkacağız. Demirden adama neden tapıyorsunuz. Bugün putları yıkma günü” dediklerini kaydeden savcı sanıkların ‘Alenen Atatürk’ün hatırasına hakaret’ suçundan cezalandırılmalarını istedi. Sanıklardan Y.K., “Yaptık bir şey. O anki duygularla oldu. Hakaret suçlamasını kabul etmiyorum” dedi. Diğer sanık Z.A. ise, “Hakaret suçunu kabul etmiyorum. Diğer hareketler ise inancımız doğrultusunda oldu” dedi. Hakim sanıkları ayrı ayrı toplamda 4 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırarak cezaevinde kaldıkları süre göz önünde bulundurularak tahliyesine karar verdi.

Google+ WhatsApp