Asrın felaketinin yıldönümünde depremzede vatandaşlar unutulmadı

Asrın felaketinin yıldönümünde depremzede vatandaşlar unutulmadı

T.C. İçişleri Bakanlığı, Kayseri Valiliği, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı, Kayseri Gençlik Meclisi Derneği, Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonu ve TÜRKAV işbirliğiyle, Kahramanmaraş’ta yaşanan depremin yıldönümü kapsamında hazırlanan ‘Küçük Yürekler Büyük Hayaller’ projesinde toplanan 1071 adet yardım kolisi Kahramanmaraş Savunma Sanayii Konteyner Kenti’ne ulaştırılarak ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü, Kayseri Valiliği, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı’yla Kayseri Gençlik Meclisi Derneği işbirliğiyle ve Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonu ile TÜRKAV Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı’nın katkılarıyla depremin 1. Yıldönümünde hayatını kaybeden ve depremzede vatandaşlar için hazırlanan ‘Küçük Yürekler Büyük Hayaller’ projesi gerçekleştirildi.
Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı, Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonu ve Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı’nın çalışmalarıyla hazırlanmış olan 1071 yardım kolisi, 2 bin 352 vatandaşın kaldığı Kahramanmaraş’ın Savunma Sanayii Konteyner Kenti’nde ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Konteyner kentte kalan çocuklar için ise hazırlanan oyun gösterisi, hem çocukların hem de ailelerinin yüzünü güldürdü.
 
Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Genel Başkanı Gazi Lokman Aylar, Kayseri Şube Başkanı Muzaffer Pala ve beraberindeki heyet, depremzede vatandaşlara ziyarette bulunarak geçmiş olsun dileklerini yinelediler.
 
Kahramanmaraş merkezi depremin birinci yıldönümü kapsamında konuşan Başkan Lokman Aylar, hayatını kaybeden vatandaşlar için tekrardan Allah’tan rahmet dileyerek “Hayatta kalan bütün vatandaşlarımıza tekrardan geçmiş olsun. Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Kayseri Şubesi’nin, İçişleri Bakanlığımızın Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ve diğer kurumlarımızın da işbirliğiyle yürütüldüğü bu proje vesilesiyle deprem bölgesine gelmiş bulunuyoruz. Yapılacak olan tiyatro gösterimizle vatandaşlarımızın ve özellikle çocuklarımızın yüzlerini güldüreceğiz inşallah. Büyük bir deprem atlattık, şükür ki devlet ve millet olarak bunun üstesinden geldik. Kahramanmaraş başta olmak üzere depremden etkilenen bütün illerimizde bulunan vatandaşlarımız için tekrardan geçmiş olsun, Rabbim böyle bir acıyı bir daha yaşatmasın” şeklinde konuştu.
Ahirete irtihal etmiş bütün vatandaşlara rahmet dileyen Başkan Muzaffer Pala, “Geride kalan ailelerimize rabbimin sabrı cemil ihsan etmesini diliyoruz. Bugün; Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Kayseri Şubesi, Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonu Kayseri İl Teşkilatı ve Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı Kayseri İl Teşkilatı olarak, Kahramanmaraşımızdaki Savunma Sanayii Konteyner kentimizde depremden etkilenen vatandaşlarımızla bir arada bulunuyoruz. Hazırlamış olduğumuz 1071 adet yardım paketimizi Kahramanmaraş’taki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmış bulunuyoruz. Bu projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfımızın Kahramanmaraş Şubesi de desteklerini esirgemediler sağ olsunlar. Depremden etkilenen vatandaşlarımızı da ziyaret ettik” diye konuştu ve Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan, şehit ve gazi çocuklarından oluşan bir tiyatro ekibinin hazırlamış ‘Kuzu Maydonoz’un Maceraları’ adlı tiyatro oyununa da konteyner kent içerisinde bulunan aileleri ve çocukları bizzat götüreceklerini ifade etti.
 
Kayseri’den gelen proje ekibine teşekkürlerini ileten Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Kahramanmaraş Şube Başkanı Hüseyin Denizdurduran, sosyal yardım faaliyetlerinin yüzlerde tebessüm oluşturmak adına elzem olduğunu belirterek faaliyetlerin devamını diledi.

Google+ WhatsApp