“ARTIK DERİNLEŞMİŞ VE KALICI YOKSULLUK DÖNEMİDİR”

“ARTIK DERİNLEŞMİŞ VE KALICI YOKSULLUK DÖNEMİDİR”

Saadet Partisi Kocasinan İlçe Kongresi’nde yeniden başkan seçilen Nuh Bahadır, konuşmasında ya tutarsa anlayışından vazgeçilmesi gerektiğini belirtti.

SP Kocasinan Başkanı Nuh Bahadır, “Türkiye olarak maddi ve manevi açıdan oldukça zor günlerden geçiyoruz. Bırakın en ufak bir iyileşmeyi, aksine her geçen gün problemlerimiz daha da derinleşmektedir. Maalesef içinde bulunduğumuz dönem artık derinleşmiş ve kalıcı yoksulluk dönemidir. Zira vatandaşlarımız kıt kanaat geçinmeye çalışıyor. Ayın sonunu getiremiyor. Taksitlerini bile ödeyemiyor. Kredi kartı takibe düşüyor. Sofrasındaki porsiyonlar günbegün küçülüyor. Et, süt, peynir, hatta artık yumurta bile alamıyorlar. Kış kapıda on binlerce aile tüm kış yorganın altında ısınmaya çalışacak bu gidişle. Okullar açıldı, yine binlerce aile çocuğuna beslenme koyamadıkları için bir burukluk ve hüzün yaşıyor. Bu kadar zam, bu kadar vergi artışı neden yapılıyor diye dönüp baktığımızda karşımıza kur korumalı mevduat gibi ucube bir uygulama çıkıyor; garanti verilen köprüler, yollar ve hastaneler çıkıyor; makam harcamaları, bol keseden dağıtılan seçim vaatleri ve israf çıkıyor. Hükümet sorumsuz ekonomi politikalarının cezasını vatandaşın sırtına yüklüyor. Vergi ve zamlarla bindikçe biniyor. Getirilen ek bütçe ve ek vergilerle birlikte millet olarak bu yıl; dakikada 8,2 milyon lira, saatte 494 milyon lira, günde 11,8 milyar lira, ayda 355,8 milyar lira, toplam 4 trilyon 270 milyar lira vergi ödeyeceğiz. Ödeyeceğimiz bu vergiler, iktidarın ısrarla sürdürdüğü işte bu yanlış ekonomi politikalarının ve savurgan harcamalarının bedelidir.” açıklamasında bulundu.

Nuh Bahadır, “İnsanımızın bu ülkenin daha iyi bir yer haline geleceğine dair inancı yıktılar. En acı olan, endişe etmemiz gereken gerçek budur. İnsanlar yaşadıkları sefaleti kanıksamış durumdadır. Pazardaki marketteki fiyatların, ev ve araba fiyatlarının, kira fiyatlarının arttığının farkında, daha da artacağını düşünüyor ve düşeceğine dair umudunu yitirmiş. İnsanları bu umutsuzluğa mahkum etmeye ne hakkınız var? Yaşadığımız ekonomik yıkımın sorumlusu hiç şüphesiz ki ekonomiyi ve ülkeyi yazboz tahtasına dönüştüren 22 yıllık Ak Parti iktidarıdır. Ya tutarsa mantığıyla faizin indirilmesine odaklı geliştirilen gözlerdeki ışıltı modeli NAS’a filan bakmadan bugün çöp kutusuna atılmıştır. İthal kurtarıcılara teslim edilen ekonomi, artık zam ve vergi bombardımanıyla milleti nefes alamaz hale getirmiştir. Ekonomi yönetiminin istikrarsız süreçleri barındırması tek adam rejiminin tabii bir sonucudur. Sözlerimi tamamlarken yaklaşan yerel seçimler öncesi yaşamış olduğumuz bu gelişmeler Saadet Partisine olan ihtiyacı açık olarak göstermektedir. Biz eğer Saadet Partisi olarak tam manasıyla ayağa kalkar, milletimize çözümün bizde olduğunu anlatabilirsek sandıklarda patlama meydana geleceğine inanıyorum. Biz Kocasinan ilçe teşkilatımız olarak bu süreçte elimizden gelen gayret göstermeye çalışacağız.” şeklinde konuştu.

Google+ WhatsApp