112 personelinden insanlık dersi
Kayseri'de 112 çalışanı, işe gittiği sırada yere yığılarak fenalık geçiren komşusunu yaptığı müdahale ile kendine getirdi. O anlar, binanın güvenlik kamerasına yansıdı.
Kayseri'de 112 çalışanı, işe gittiği sırada yere yığılarak fenalık geçiren komşusunu yaptığı müdahale ile kendine getirdi. O anlar, binanın güvenlik kamerasına yansıdı.
Kayseri 112 ekipleri, 2022'nin ilk ayında 79 bin vakaya müdahale etti. Helikopter ambulansta 53 vakaya müdahale ederken, ekiplerin taşıdığı rakam, Kayseri'nin 13 ilçesinin nüfusundan daha fazla olması sağlık çalışanlarının çabasını gözler önüne serdi.
Kayseri 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Mustafa Ak, 2022 yılın ilk 6 ayında Acil Çağrı Merkezi’ne 825 bin çağrı geldiğini, bu çağrılarında yarısının asılsız olduğunu söyledi.
Kayseri'de acil tıp teknisyeni ve paramedikler, Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (ATTDER) tarafından 22-28 Mart Acil Tıp Teknisyeni ve Paramedik Haftası dolaysıyla düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.
Tüm ülkeyi etkisi altına alan yoğun kar yağışının ulaşımı aksatmasına rağmen, Kayseri'de 112 ekipleri tam donanımlı paletli ambulanslarla en ücra köşedeki vatandaşların imdadına koştu.
Kış turizminin önemli merkezlerinden olan Erciyes'te kayak sezonunun başlamasıyla birlikte 112 Acil Sağlık İstasyonu da yeniden hizmete açıldı. Kayak merkezinde meydana gelen kaza ve yaralanmalarda ilk yardım ve acil sağlık hizmeti veren istasyon kış sezonu boyunca açık kalacak.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 28 Temmuz-1 Ağustos 2021 tarihleri arasında çıkan 112 orman yangınından 107'sini kontrol altına aldıklarını açıkladı.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ile hayırsever Uğur Seyhan arasında “112 Acil Sağlık İstasyonu” yapımına ilişkin protokol imzalandı. Büyükşehir Belediyesi’nin tahsis ettiği alana yapılacak istasyona korona virüse yenik düşen Uğur Seyhan’ın eşi Eczacı Cem Seyhan’ın ismi verilecek.
“Melikgazi’de Yapılan Sağlık Yatırımları Halk Sağlığına Önem Verildiğinin Göstergesidir”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, acil çağrı hatlarının tek merkezde toplanacağını belirterek, "Haziranın sonunda inşallah Türkiye'nin her tarafından 112 çevrilecek. 155, 156, 157; itfaiye, orman, sağlık hepsi bir arada olacak" dedi.