Akay’dan Keskin’e zehir zemberek sözler

Akay’dan Keskin’e zehir zemberek sözler

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin’in dün basın toplantısında Kayseri Şeker hakkındaki açıklamalarına dair Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, “Kayseri Şeker’de su istimal arayanlar veya ahlak dışı, etik dışı davranış arayanlar 2011 öncesi ile ilgili halen devam eden davalara ve içeriklerine baksınlar. Buranın nasıl ahlak dışı bir şekilde ve yöntemle talan edildiğini görsünler. Siyaseten bir varlık ortaya koyamayanlar siyasi rakiplerini bırakıp da, Kayseri’nin, çiftçinin ve şeker sektörünün güzide kuruluşuna yalan yanlış ithamlarla saldırarak siyasi prim sağlanamazlar” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin; CHP il binasında dün düzenlenen basın toplantısında Kayseri Şeker için, “Daha önce Kayseri Şeker’in kendisinin direkt alım yaptığı canlı hayvan alımları bir süre sonra sebebi gösterilmeden yeni kurulan bir limited şirkete veriliyor. Bu firmaya 550 bin Euro komisyon veriliyor. Buraya teslim edilen hayvan sayısı bin olması gerekirken 800’lere kadar düşürülüyor ve biz bin hayvan parası ödüyoruz. Yetmiyor 550 bin Euro da komisyon veriyoruz. Neden direkt alım yaparken komisyon verme gereksinimi duyuyorsunuz? Büyük sermayesi olan bir kurumda 550 bin Euro’nun ne önemi var diyebilir bazı yöneticiler. Ama usulsüzlüğün 1 lirası da bir 1 milyonu da bir. Bir halk deyimi var belediyelerle ilgili söyleniyordu, ‘çalıyorsa işte yapıyordur’. Hırsızlığın, çalmanın azı çoğu olmaz. Çok detaylarına girmiyorum. Yanılmıyorsam bu olayın davası hukuksal anlamda devam ediyor” şeklinde konuştu. 
 
Başkan Keskin’in açıklamasının ardından Kayseri Şeker’den açıklama geldi: “Yasal haklarımız saklı kalmak kaydıyla, CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin, Kayseri Şeker’e ve çiftçilerimize özür borçludur ve bu yakışıksız tutumundan dolayı istifaya davet ediyoruz. Kayseri Şeker, gerçeği yansıtmayan, algı operasyonlarına hiçbir zaman prim vermemiştir, vermeyecektir.”
 
‘SEVİYESİZLİĞİ MUHATAP ALMAM’
 
Keskin’in açıklamalarına dair Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, sert açıklamalarda bulundu. Akay; sosyal medya üzerinden yayınladığı açıklamada, “Seviyesizliği muhatap almışlığım yoktur. Ama ismim ve görev yaptığım kurum çirkin siyasetin malzemesi yapılmak gibi bir hadsizlik karşısında da sessiz kalacak değilim. CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin; dün düzenlediği basın toplantısında şahsım ve Kayseri Şeker hakkında atıp tutmuş, Aslı astarı olmayan konularla ilgili ithamlarda bulunmuştur. Öncelikle Kayseri Şeker ve şahsımla ilgili suç içerikli bilgi, belge olup da bunu savcılığa vermeyen müfteridir. Feyzullah Keskin, benim yanlış anlaşılan veya maksadını aşan bir şekilde değerlendirilen bir açıklamam seni neden bu kadar üzdü ve üzerine alındın. Yoksa iflah olmaz Kayseri Şeker düşmanı akıldanelerini üzdü de ses senden mi çıkıyor. Kayseri Şeker bir çiftçi kuruluşu olduğu için görev süremiz içinde hep siyasetin dışında tutmaya çalıştık ve işimize odaklanarak her siyasi görüşten çiftçimize doğru ve başarılı bir hizmet sunmaya çalıştık. Geldiğimiz noktada siz göremeseniz ve anlayamasanız da başarı tarafsız, anlama yeteneğine sahip herkes tarafından açık bir şekilde görülüyor ve kabul ediliyor. Kayseri Şeker’de su istimal arayanlar veya ahlak dışı, etik dışı davranış arayanlar 2011 öncesi ile ilgili halen devam eden davalara ve içeriklerine baksınlar. Buranın nasıl ahlak dışı bir şekilde ve yöntemle talan edildiğini görsünler. Biz benzer heveste olanlara bu fırsatı vermedik ve inşallah da vermeyeceğiz. Siyaseten bir varlık ortaya koyamayanlar siyasi rakiplerini bırakıp da, Kayseri’nin, çiftçinin ve şeker sektörünün güzide kuruluşuna yalan yanlış ithamlarla saldırarak siyasi prim sağlanamazlar. Türkiye’de muhalefet sorunu var diyorlardı, El-Hak doğruymuş. Kapasitesiz, bilgisiz, siyasetten anlamayan, hiçbir başarı sağlayamamış kişilerin görev üstlendiği muhalefette elbette sorun olur. Eski kasaba politikacısı kurnazlığı ile günümüz siyasetinde başarı olmaz. Önce bunu anlasınlar. Sonra da bir kısmı CHP’li aziz çiftçilerimize ve çalışanlarımıza bir faydaları zaten olmuyor bir de onlara, onların ekmek kapısına zarar vermesinler” şeklinde konuştu.

Google+ WhatsApp