Ak Parti´li Gül: "makul Şüphe Şeklinde İfade Yasada Olsaydı Belki Bingöl Hadisesi Yaşanmayacaktı"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, "Bingöl´deki hadisede makul şüphe şeklinde bir ifade eğer yasada olmuş olsaydı en azından yargı mensuplarımız daha farklı bir usul ve tedbirle belki Bi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, "Bingöl´deki hadisede makul şüphe şeklinde bir ifade eğer yasada olmuş olsaydı en azından yargı mensuplarımız daha farklı bir usul ve tedbirle belki Bingöl hadisesi yaşanmayacaktı" dedi.
30 ilden belediye başkanlarının katılacağı AK Parti İl Belediye Başkanları Toplantısı nedeniyle Amasya´ya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, parti binasında Kobani eylemlerinde yaşananlar sonrası hazırlanan yasal düzenlemelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Gül, "AK Parti 12 yıl ortaya koymuş olduğu ileri demokrasi anlayışı ve reform vizyonundan, perspektifinden asla uzaklaşmayacaktır. Burada da temel anlayışımız milletimizin güvenliği, şiddet olaylarının önlenmesi, engellenmesi ve Türkiye´nin yine Avrupa Birliği müktesebatıyla ve demokratik hukuk sistemine uygun düzenlemeler yapılmasıdır. Hiçbir vatandaşımızın endişesi olmasın Türkiye´de atılan, atılacak bütün başta yasal çalışmalar olmak üzere hepsi demokratik ve insan haklarının temeline uygun adımlar olacaktır. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın. Demokratik hukuk sisteminde hangi düzenlemeler varsa bu düzenlemelere uygun bu düzenlemeleri sağlamak amacıyla yasalar çıkarılacaktır" diye konuştu.
35 insanın hayatını kaybettiği Kobani olaylarında Bingöl´de Amasyalı Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu ile Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin´in de şehit edildiğini anımsatan Gül, düzenleme ve tedbirlerin alınmadığı takdirde milletin güveliğinin tehdit altında olacağını vurguladı. Abdulhamit Gül, "Bu son atılan adımlar çözüm sürecinin kamu düzeni ve güvenliğinin alternatifi olmadığına ilişkin tedbirler ve düzenlemelerdir. Hiçbir gelişme ve hiçbir süreç milletimizin güvenliğini ve huzurunu kaçıramaz. AK Parti´ye yönelik tekrar güvenlik politikaları, tekrar reform dinamiğinden uzaklaşma gibi eleştirilerin kabul edilmesi asla mümkün değildir. Bu yargıya ilişkin maddeler, noterlik kanunu, adalet akademisine ilişkin düzenlemeler, adalet akademisinde ders veren kişinin izinli sayılması gibi, avukatlıktan hakimliğe geçişle ilgili sürelerin kısalması gibi uygulamada yaşanan bir takım aksaklıkların, bir takım sıkıntıların giderilmesine yönelik düzenlemeler" şeklinde konuştu.
AK Parti Grup Başkanvekili ve Amasya Milletvekili Naci Bostancı ile Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir´in de katıldığı toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı Mehmet Ünek de, yarın toplu açılış töreni ve çeşitli programlarda bulunmak üzere Amasya´ya gelecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun temaslarına İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce´nin de katılacağını açıkladı.
(MÇ-SLH-CC-Y)

17.10.2014 13:27:40 TSI

Google+ WhatsApp