AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten mülteci açıklaması: Bizim için yok hükmündedir

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten mülteci açıklaması: Bizim için yok hükmündedir

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK sonrası basın toplantısı düzenledi. Çelik, "Türkiye'nin bir tane daha fazla mülteci alacak bu yükü kaldıracak kapasitesi yoktur. Türkiye toplama kampı değildir, burası yol geçen hanı da değildir. Türkiye'ye sormadan yapılan açıklamaların hepsi yok hükmündedir." dedi.

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları;

-2021-2022 eğitim yılı 6 eylülde başlayacak. Bu sene tüm kademelerde haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılacak,  ders saatleri azaltılmayacak. Ders saatlerinin azaltılmaması öğrencilerin geleceği açısından çok önemli . Mazareti olan öğrenciler EBA üzerinde devam edebilecek.

-Ölümden kaçıp ülkemize sığınmış insanlara karşı ırkçı bir yaklaşımın ortaya konulmaması gerekir. Bazılarının küçük oy hesaplarıyla bunu yapmaya çalıştığını görüyoruz. Avrupa'daki ırkçıların, sağcıların, faşistlerin Müslüman ve Türklere karşı kullandığı dili görüyoruz.

-Türkiye'nin bir tane daha fazla mülteci alacak bu yükü kaldıracak kapasitesi yoktur. Türkiye toplama kampı değildir, burası yol geçen hanı da değildir. Türkiye'ye sormadan yapılan açıklamaların hepsi yok hükmündedir.

Google+ WhatsApp