Ak Parti Maltepe İlçe Kongresi'nde

“İstanbul’a hizmet etmek proje, yatırım ve vizyon ister”

AK Parti Maltepe İlçe Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’a hizmet etmek aşk ister, sevda ister; bunlarla birlikte proje ister, yatırım ister, vizyon ister. Biz, önce Büyükşehir Belediye Başkanı, sonra Başbakan, şimdi de Cumhurbaşkanı olarak, İstanbul’a işte böylesine büyük bir tutkuyla hizmet ediyoruz. Çünkü bu şehir bize ecdadın emanetidir” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Maltepe 6. Olağan İlçe Kongresi’ne katıldı. Maltepe Spor Kompleksinde gerçekleştirilen kongre öncesinde kendisini karşılayan vatandaşlara bir selamlama konuşması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra kongrenin yapıldığı salona geçerek partililere hitap etti.

“MALTEPE’YLE BİRLİKTE TÜM İSTANBUL’UN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİK”

Maltepe’nin 1994’ten bu yana geçirdiği değişime işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, D-100 karayolunun iki tarafında iki ayrı dünya hâline gelen ilçeyi bütünleştirip birleştirdiklerini, Maltepe’yle birlikte tüm İstanbul’un çehresini değiştiren hizmetlere imza attıklarını söyledi.

Verdikleri hizmetleri, vatandaşlar arasında ayrım yapmadan götürdüklerini, tüm insanlara aynı nazarla baktıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu hizmetlerin millete ve ülkeye olduğunu, bundan sonra da böyle devam edeceğini dile getirdi.

İstanbul’a yaptıkları hizmetlere değinerek, Marmaray, Avrasya Tüneli ve Yavuz Sultan Selim Köprüsünü kazandırdıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da inşa edilen dünyanın en büyük havalimanının ilk etabının yılsonuna doğru açılacağını, dünya çapında bir proje olan Kanal İstanbul projesinin ihalesinin ise yakında başlanacağını hatırlattı.

“İSTANBUL’A BÜYÜK BİR TUTKUYLA HİZMET EDİYORUZ”

Bugüne kadar İstanbul’a 17 kilometrelik tünel, 160 kilometrelik metro hattı inşa ettiklerine belirten, 2020 yılına kadar tünel uzunluğunu 68 kilometreye, metro uzunluğunu 355 kilometreye çıkarmayı hedeflediklerini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlık alanında son 15 yılda İstanbul’a 51’i hastane olmak üzere 127 yeni sağlık tesisi kazandırdıklarını, 16 yeni sağlık merkezinin inşasının sürdüğünü sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yine bu süre içinde 15 yılda TOKİ vasıtasıyla İstanbul’a 156 bine yakın konut kazandırdıklarını, gerçekleştirdikleri restorasyon projeleri ile İstanbul’un tarihî mirasına sahip çıktıklarını dile getirdi.

“İSTANBUL, İÇME SUYU SORUNU OLMAYAN BÜYÜK ŞEHİRLERİNİN BAŞINDA GELİYOR”

İçme suyu ve temizlik sorununun eskiden İstanbul’un en büyük derdi olduğunu söyleyen; bugün ise İstanbul’un Türkiye’nin içme suyu sorunu olmayan büyük şehirlerinin başında geldiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Istranca, Yeşilçay ve Melen Projeleri başta olmak üzere, pek çok yatırımla, su meselesini kökünden çözdük. Boğazın altını, sadece ulaşım değil, su borusu tünelleriyle de geçtik. İstanbul’a 21 milyon yeni fidan dikerek, şehrin yeşil vasfını geliştirdik.”

“İSTANBUL, BİZE ECDADIN EMANETİDİR”

“İstanbul’a hizmet etmek aşk ister, sevda ister; bunlarla birlikte proje ister, yatırım ister, vizyon ister” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz, önce Büyükşehir Belediye Başkanı, sonra Başbakan, şimdi de Cumhurbaşkanı olarak, İstanbul’a işte böylesine büyük bir tutkuyla hizmet ediyoruz. Çünkü bu şehir bize ecdadın emanetidir” şeklinde konuştu.

İstanbul’a sahip çıkmak için Türkiye’ye sahip çıkmak zorunda olduklarını, Türkiye’ye sahip çıkmak için de “evlad-ı fatihan” olan Avrupa’nın içlerine, Kafkaslardan Afrika’nın ortalarına kadar geniş bir coğrafyada seslerinin duyulması gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biliyoruz ki, 81 milyon vatandaşımızın geleceğine güvenle bakabilmesi, kalplerini ve gözlerini bize dikmiş yüz milyonlarca kardeşimizin dualarında yer almamıza bağlıdır” dedi.

“TÜRKİYE’Yİ GÜÇLENDİRMENİN GAYRETİ İÇİNDE OLDUK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasi hayatı boyunca, hep bunun mücadelesini verdiğini ifade etti ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Gençlik kollarında, sivil toplum kuruluşlarında koştururken, bir hayalimiz vardı. Sonra il başkanı olduk, genel merkez organlarında görev aldık, hayalimizi bir adım öteye taşıyıp projelendirdik. Belediye başkanı olduk, önce İstanbul’da, ardından da imkânlarımız nispetinde ülkemizde ve dünyada bu projeyi adım adım uygulamaya başladık. Başbakan olduk, 11 yıl boyunca, her yerde, her konuda ve her alanda Türkiye’yi büyütmenin, güçlendirmenin, kalkındırmanın gayreti içinde olduk. Cumhurbaşkanı olduk, gençliğimizden beri peşinde koştuğumuz davamızın adını koyduk.”

Konuşmasında “tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet” vurgusunda bulunarak, “Türkiye, işte bu ilkeler ışığında, ulaştığı her hedefinin bir sonrakini ifade eden Kızılelma’sının peşinde olacak” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye ve Irak başta olmak üzere, merkezinde yer aldığımız bölgedeki tüm gelişmeleri, işte bu vizyon ışığında değerlendirdiğinizde, her şeyin yerli yerine oturduğunu göreceksiniz” şeklinde konuştu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını, kongre vesilesiyle parti ilçe teşkilatında görev alacaklara başarı dileklerini, görevlerini devredecek olanlara teşekkürlerini ifade ederek tamamladı.

Google+ WhatsApp