Afganistan Prensesinin Acı Günü

Afganistan Kralı Emanullah Han´ın kızı Prenses Naciye´nin eşi İlker Doğan, Balıkesir´in Ayvalık ilçesinde vefat etti. Milli mücadele döneminde Kütahya´nın Emet bölgesinde Atatürk ve silah arkadaşları

Afganistan Kralı Emanullah Han´ın kızı Prenses Naciye´nin eşi İlker Doğan, Balıkesir´in Ayvalık ilçesinde vefat etti.
Milli mücadele döneminde Kütahya´nın Emet bölgesinde Atatürk ve silah arkadaşlarıyla birlikte Kuvva-i Milliye´yi kuran Dr. Fazıl Doğan´ın oğlu olan 83 yaşındaki 3 çocuk babası İlker Doğan, Ayvalık´ta hayatını kaybetti. Doğan, Ayvalık ilçe merkezinde bulunan Saatli Camii´nde öğleyin kılınan cenaze namazını müteakip sevenlerinin gözyaşları arasında ilçe kabristanına defnedildi.
Uzun süredir parkinson rahatsızlığıyla boğuştuğu öğrenilen İlker Doğan´ın Çamlık´ta bulunan evinde rahatsızlığının artmasının ardından Ayvalık Devlet Hastanesi´ne kaldırıldığı ve hastanede öldüğü öğrenildi. 1919-1927 yılları arasında Afganistan krallığı yapan Emanullah Han´ın kızı prenses Naciye´nin çok üzgün olduğu görüldü. Cenazeye İlker Doğan´ın kızı Hümeyra Gücük, oğlu Ömer Doğan´ın yanı sıra Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Benhan İbrahim Kantarcı ile çok sayıda vatandaş katıldı.
(ŞK-MŞ)

27.10.2014 17:35:11 TSI

Google+ WhatsApp