17 Aralık Soruşturmasında Takipsizlik Kararı Yusuf Melikoğlu İstanbul

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 17 Aralık soruşturması kapsamında, aralarında iş adamı Rıza Sarraf ile eski İçişleri Bakanı Muammer Güler´in oğlu Barış Güler ve Zafer Kağan Çağla

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 17 Aralık soruşturması kapsamında, aralarında iş adamı Rıza Sarraf ile eski İçişleri Bakanı Muammer Güler´in oğlu Barış Güler ve Zafer Kağan Çağlayan´ın oğlu Salih Kaan Çağlayan´ın da 53 kişi hakkında takipsizlik kararı verildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Birimi savcılarından Ekrem Aydıner tarafından yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı verildi. Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler´in oğlu Barış Güler ile eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan´ın oğlu Salih Kaan Çağlayan´ın ve iş adamı Rıza Sarraf´ın da aralarında bulunduğu 53 kişi hakkında, `usulüne uygun delil toplanmadığı´, `suçun unsurlarının oluşmadığı´ ve `herhangi bir örgüte rastlanmadığı´ gerekçesiyle, takipsizlik kararı verildi.
Başsavcılık, aynı kapsamda soruşturulan eski Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Arslan ile ilgili de dosyasının ayrılması kararı verdi. Arslan hakkında, `yardım toplama kanununa muhalefet´ suçundan ise soruşturma yürütüleceği belirtildi.
(YM-AS-ÖZ-Y)

17.10.2014 19:22:21 TSI

Google+ WhatsApp