“Vatandaşlarımızın sağlıklı bir kurban kesmesi için elimizden geleni yapacağız”

“Vatandaşlarımızın sağlıklı bir kurban kesmesi için elimizden geleni yapacağız”

Erkilet Bülbül Pınarı Kurban Pazarında bayramda yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler veren Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav; “Yaklaşan Kurban Bayramı sebebiyle İl Müdürlüğümüz olarak hem bakanlığımızın hem de valiliğimizin talimatlarıyla çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımızın sağlıklı bir kurban kesmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

Kurban Bayramına çok az bir süre kala Erkilet Bülbül Pınarı Kurban Pazarında bayramda yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler veren Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav; “Yaklaşan Kurban Bayramı sebebiyle İl Müdürlüğümüz olarak hem bakanlığımızın hem de valiliğimizin talimatlarıyla çalışmalarımız devam ediyor. İlimizde de yaklaşık 172 tane kamu, 20 tane de özel veteriner hekimimizle birlikte görevlendirmelerimizi yaptık. Buradaki hayvanların kulak küpelerinin olup olmadığı, sağlık durumları, gebe olup olmadıkları ve aynı zamanda evrak kontrolü yaparak bu şekilde vatandaşlarımızın sağlıklı bir kurban kesmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. İlimizde yeterince kurbanımız var bulaşıcı bir hastalık da gözükmüyor sıkıntısız bir Kurban Bayramı atlatacağımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.
 
Kurbanlıkların gebe olup olmadıklarını kontrol ettikleri çalışmadan söz eden Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav; “Gebe hayvanlar kurbanlık olmuyor kurbanlıkların aynı zaman da yaşları da önemli biz bunları da kontrol ediyoruz. Vatandaşlarımız aldıkları kurbanların olup olmadıkları hakkında veteriner hekimlerimiz bilgiler veriyorlar. Ultrasonla muayene burada il müdürlüğümüz vatandaşlar için ücretsiz yapıyor. Veteriner hekimlerimiz gelip hayvanlara ultrasonla birlikte bakarak hayvanların gebe olup olmadıkları konusunda net bilgi veriyorlar ve gebe olan hayvanları işaretleyip pazardan çıkarıyoruz ve gerekli idari işlemleri yapıyoruz.  Belediyelerimizin belirlemiş olduğu 42 tane geçici kurbanlık kesim yerimiz var buralarda da veteriner hekimlerimiz Kurban Bayramı boyunca görev yapacaklar. Vatandaşlarımıza bu alanlarda kurbanlarını kesmeyi öneriyorum. Bu alanların dışında herhangi bir yerde de  kurban kesmeyle alakalı sıkıntılı olursa yine veteriner hekimlerimiz telefon ihbarıyla vatandaşlarımızın yanında olacaklar” dedi.

Google+ WhatsApp