'Silah ticareti' suçlamasıyla yargılanan 4 sanık hakim karşısında

'Silah ticareti' suçlamasıyla yargılanan 4 sanık hakim karşısında

Kayseri’de silah ticareti yaptıkları iddiasıyla 2’si tutuklu 4 kişinin yargılandığı davada, duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

İkametinde 5 adet silah ele geçirilen A.Ö. ve G.Ö. çiftiyle M.K. ile S.Y’nin Kayseri Adliyesi 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına devam edildi. Davada tutuklu sanıklar A.Ö ile M.K ve tutuksuz sanık G.Ö. ve sanık avukatları mahkeme salonunda hazır bulundu. S.Y. duruşmaya katılmadı.
 A.Ö. ve eşi G.Ö. ile yakalandıkları evde 2’si kırık, 2’si babasına ait 4 silah ile bir de boncuk atan silah olduğunu kaydederek silah ticareti suçlamasını reddetti. A.Ö. ifadesinin devamında, “G.Ö eşimdir. Diğer sanıkları tanımıyorum. Polis eve geldiğinde silahları ben verdim. Silahlardan ikisi kırıktır ve kullanılamaz haldedir. İkisi rahmetli babamdan kaldı. Biri de boncuk atan ve ruhsat gerektirmeyen bir silahtır” diye konuştu. 
 
Tutuksuz sanık G.Ö. ise, “M.K.’yi eski işyerimden tanıyorum. Benden 1 günlüğüne borç aldı. Parayı almaya geldiğinde aracımda paket unutmuş. Ertesi gün paketi aldı borç olarak aldığı parayı da aldı gitti. Evimde bulunan para ise ev almak için biriktirdiğim paradır” ifadesinde bulundu. 
 
M.K.: VİCDAN AZABI ÇEKİYORUM
 
M.K. de ifadesinde, “A.Ö.’yü ilk kez burada gördüm. Kendileriyle silah alışverişim olmadı. G.Ö.’den borç para aldım, arabam olmadığı için beni evime bıraktı. Av tüfeği fişeklerini arabasında unutmuşum. Borcumu vermeye gittiğimde fişekleri aldım. Tepelerden çıkan belli belirsiz ifadeler yüzünden bu insanlar suçsuz yere yatıyor. Bende ve çevremde hiçbir şey çıkmadı” dedi. 
 
Savcı mütalaasında A.Ö. ve M.K.’nin tutukluluk hallerinin devamını talep etti. Mahkeme heyeti A.Ö. ve M.K.’nin tutukluluk hallerinin devamına karar vererek mahkemeye gelmeyen S.Y. hakkında yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti. Duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Google+ WhatsApp