"Mimar Sinan'ın Gayreti İle Çalışıyoruz"

Başkan Çelik, Mimar Sinan’ı anma etkinliklerinde önemli mesajlar verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Ağırnas’ta düzenlenen Mimar Sinan’ı anma etkinliklerine katıldı. Törende yaptığı konuşmada Mimar Sinan’ın yaşadığı çağın imkansızlıklarına rağmen yüzlerce eseri miras bıraktığını ifade eden Başkan Çelik, Sinan’ın gösterdiği gayreti örnek alarak daha büyük bir tempo ile çalıştıklarını söyledi.

Ağırnas’ta düzenlenen törene Vali Süleyman Kamçı ile birlikte katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, yaptığı konuşmada Mimar Sinan’ın ölümünün üzerinden asırlar geçmiş olmasına rağmen unutulmayan ve önümüzdeki asırlar boyunca da unutulmayacak olan bir kişi olduğunu belirtti.
“ZENGİNLİKLERİMİZİN BAŞINDA İNSANIMIZ GELİYOR”
Tüm dünyanın tanıdığı ve saygı duyduğu böyle bir değerin bu topraklarda yetişmesinden gurur duyduğunu ifade eden Başkan Çelik, “Kayseri zenginlikler şehridir. Bu zenginliklerin başında da insanımız geliyor. Bir taraftan Seyyid Burhaneddin, İbrahim Tennur, Davud El Kayseri gibi manevi mimarları, bir taraftan da Mimar Sinan, Elia Kazan, Balyan Kardeşler gibi kıtalar arası hizmet veren insanları yetiştirmişiz. Mimar Sinan bir insanın kendisini yetiştirdiği takdirde neler yapabileceğini gösteren en önemli örneklerden birisi. Anadolu’nun bir köyünde doğan bir insan dünyanın en önemli mimarı olabiliyor. Ve bir ömre her biri birbirinden harika yüzlerce eser sığdırabiliyor. Rabbim hepimize Mimar Sinan gibi hayırlı hizmet ömürleri nasip etsin” dedi.
“GÖNÜLLER BİR OLDUKÇA YAPAMAYACAĞIMIZ İŞ YOK”
Mimar Sinan’ın yaşadığı çağdaki imkansızlıklara rağmen ömrüne yüzlerce eser sığdırdığını vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mimar Sinan diyor ki bir sözünde: ‘Herkesin içinde doğru olana eğri bakan bir göz vardır. Biz hizmetimizi Allah için yaptık, mükâfatını da ahirette bekliyoruz.’ İşin püf noktası da bu aslında. Her kim olursak olalım gayretimiz Rabbimizin rızasını alacak işler yapmak olmalı. Makam, mevki, hırs olmadıktan ve amaç bu vatana ve millete hizmet olduktan sonra gönüller bir olur. Gönüller bir olduktan sonra aşamayacağımız engel, yapamayacağımız eser yoktur diye düşünüyorum. Mimar Sinan’ın, bir asra yakın ömrünün mesleğiyle geçen yıllarını düşünürsek yılda ortalama 5-6 eser ortaya koyduğunu görüyoruz. Günümüzde ulaşılan inşaat teknikleri, taşıma ve ulaşım imkanlarıyla dahi bu kadar eser bırakmak çok zor. Mimar Sinan’ın yaşadığı çağın imkansızlıklarına rağmen bu denli çok sayıda eser ortaya koyması bizlere çok daha büyük bir gayretle çalışmamız gerektiği mesajını veriyor. Bu noktada, ifade etmek isterim ki Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de Mimar Sinan’ın gösterdiği gayretle çalışıyoruz. Üç yılda 742 ihale yaptık ve 5 bin 700 noktada çalıştık. Şehrin her metrekaresinde izimiz var. Mimar Sinan’ın torunları olarak bizlere düşen başkalarından çok daha fazla çalışmaktır. Bu anlayışla şehrimize ve ülkemize en güzel eserleri kazandırmaya devam edeceğiz.” 
Bir taraftan yeni eserler ortaya koyarken bir taraftan da Mimar Sinan ve O’nun gibi değerli eserler bırakan atalarımızın mirasını en güzel şekilde koruyacaklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, şehirlerin kimliğini ortaya koyan en önemli unsurların başında mimarinin geldiğini hatırlattı. Bu bilinçle şehrimizdeki tüm tarihi eserleri korumak ve yaşatmak için büyük gayret gösterdiklerini dile getiren Başkan Çelik, “Kayseri Mahallesi, Kayseri Kalesi, Kayseri Lisesi, Meryem Ana Kilisesi ve daha pek çok tarihi eser bu gayretimizin göstergesi olan çalışmalardan sadece bir kaçı. Bu anlayışla bize bırakılan mirası en iyi şekilde korumaya devam edeceğiz” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, konuşmaların ardından Vali Süleyman Kamçı ve katılımcılarla birlikte Mimar Sinan’ın doğduğu evi ziyaret etti.

Google+ WhatsApp