Kayseri’de üretilen sobalar afet bölgesine gönderilecek

Kayseri’de üretilen sobalar afet bölgesine gönderilecek

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde yıkıma sebep olan deprem sonrası bölgeye birçok destek ulaştırılıyor. Seyyid Burhaneddin Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi de bölgeye ulaştırılmak üzere soba üretimine başladı. İç ve dış mekanda kullanılmak üzere 2 çeşit üretilecek sobalar en kısa sürede bölgeye ulaştırılacak.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçesinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki deprem 10 ilde yıkıma sebep oldu. Birçok vatandaş ve kurum ise depremzedelere destek olmak amacıyla yardımlarını bölgeye ulaştırıyor. 
 
‘İÇ VE DIŞ MEKAN OLMAK ÜZERE 2 ÇEŞİT SOBA ÜRETİYORUZ’
 
Seyyid Burhaneddin Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nde ise, afetzedelerin ısınma ihtiyacının karşılanması için soba üretimine başladı. İç ve dış mekanda kullanılacak şekilde iki tür üretilecek sobalar en kısa sürede bölgeye gönderilecek. Şimdiye kadar 70 adet iç mekan sobası ürettiklerini söyleyen Seyyid Burhaneddin Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Metal Teknolojileri Alan Şefi Nihat Ersoy, “Deprem biliyorsunuz Kayseri’de de ciddi şekilde hissedildi. Bizler korkuyla evlerimizi terk edip farklı yerlerde kalmaya başladık. Depremden 2 gün sonra da okul müdürümüz aradı, deprem bölgesine yardım maksatlı birtakım şeyler gönderilmesi gerektiğini söyledi. Bakanlığın emriyle, İl Milli Eğitim Müdürlüğü organizesiyle de bizim o bölgeye bir destekte bulunmamız istendi. Bizler de harekete geçtik. Mekan içi ve mekan dışı olmak üzere 2 çeşit soba istendi. Birisi varil diğeri ise çadır içinde kullanılacak şekilde. Çadır içi kullanılacak sobanın 3-4 saat içerisinde prototipini hazırladık. Daha sonra malzemesini temin ettik. Yaklaşık 4 gündür çalışıyoruz. Şu anda 50’ye yakın iç mekan sobası, 70 tane de dış mekanda kullanılan varil soba üretmiş durumdayız. Hedef rakam iç mekan sobasında 85, dış mekan sobasında ise henüz net bir rakam yok yapmaya devam ediyoruz. Kayserimizin değerli firmaları ellerinde bulunan varilleri bize hibe etmek suretiyle bu yardım kampanyasına ciddi destekte bulundular. Biz onlardan almış olduğumuz varilleri arkadaşlarımızla günlük 12 saat mesai yaparak hızlı bir şekilde tamamlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Google+ WhatsApp