"kayseri Orta Anadolu´nun Merkezi"

Dünyanın en büyük vakıflarından biri olan Robert Bosch Vakfı´nın yöneticileri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki´yi ziyaret etti. Vakıf CEO´su Prof. Joachim Rogall Kayseri´yi Orta Anadolu´nun

Dünyanın en büyük vakıflarından biri olan Robert Bosch Vakfı´nın yöneticileri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki´yi ziyaret etti. Vakıf CEO´su Prof. Joachim Rogall Kayseri´yi Orta Anadolu´nun merkezi olarak gördüklerini söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki´yi ziyarete Robert Bosch Vakfı CEO´su Prof. Joachim Rogall, Uluslararası İşbirliği Bölümü Avrupa ve Komşu Ülkeler Başkanı Atje Drexler ve diğer yetkililer ile Goethe Enstitüsü yöneticileri katıldı. Almanya´dan gelen konuklarla birlikte Başkan Özhaseki´yi ziyaret eden Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, İstanbul ve Ankara´da ofisleri olan Bosch Vakfının, Ankara´nın doğusunda da kültürel diyalog kurmak istediğini ve bu anlamda Kayseri´yi tercih ettiğini söyledi. Bosch Vakfı yöneticilerinin Kayseri´yi ve Abdullah Gül Üniversitesinin vizyonunu çok beğendiklerini ifade eden Sabuncuoğlu, iki ülkenin yakınlaşması için etkinlikler yapmak istediklerini kaydetti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de Kayseri hakkında bilgi verdi. Kayseri´de ticaret kültürü olduğu için bir uzlaşı kültürünün hakim olduğunu ifade eden Başkan Özhaseki, "Kayseri´de şehircilik açısından bakıldığında alt ve üstyapıda bir sorunumuz yok. Kültürde, sanatta, sporda altyapı çok sağlam. Erciyes´te kayak, şehirde su kayağı yapılabiliyor" dedi. Bosch Vakfının Abdullah Gül Üniversitesi ile yapacağı işbirliğinden memnuniyet duyacaklarını dile getiren Özhaseki, yapılacak olan projelere destek verebileceklerini söyledi.
Robert Bosch Vakfı CEO´su Prof. Joachim Rogall da Kayseri´yi Orta Anadolu´nun merkezi olarak gördüklerini belirtti ve bu yüzden Kayseri´ye geldiklerini söyledi. Almanya´daki Türk asıllı insanların çoğunluğunun Orta Anadolu´dan olduğunu da belirten Rogall, Abdullah Gül Üniversitesi´nin vizyonunu da kendi fikirlerine çok yakın bulduklarını kaydetti.
(AÖ-Y)

22.10.2014 12:21:58 TSI

Google+ WhatsApp