'Kayseri'den Gazze'ye Bir Nefes' Programı Düzenlendi

'Kayseri'den Gazze'ye Bir Nefes' Programı Düzenlendi

Anadolu'dan Gazze'ye Bir Nefes Platformu, 81 ilde program gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Kayseri Filistinle Dayanışma Platformu tarafından Kadir Has Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Kayseri'den Gazze'ye: Bir Nefes' programında dualar edildi, konuşmacılar Filistin'de yaşanan acıları ve gelinen son durumu anlattı.

Anadolu’dan Gazze’ye: Bir Nefes” Platformu, 81 ilde düzenleyeceği kültür sanat programına devam ediyor. Kayseri Filistinle Dayanışma Platformu tarafından 'Kayseri'den Gazze'ye: Bir Nefes' programı Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi. Düzenlenen konferans programına, Kayseri Melikgazi Belediye Başkan'ı Mustafa Palancıoğlu,Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın da katıldı. Erdal Ergenç'in moderatörlüğünde, Yusuf Kaplan, Ayçin Kantoğlu, Yakup Köse, Fatih Tuğra Doruk, Mehmet Ali Bayram, Tayyar Tercan, Ercan Çiftçi ve Mustafa Çakır'ın konuşmacı olduu program Platformun kurucusu Fatih Tuğra Doruk tarafından yapıldı. Vatandaşın ilgisinin yoğun olduğu program dualarla başladı. Filistin'de yaşananlarla ilgili kısa bir video izletilmesinin ardından konuşmacılar gelinen noktayı ve Filistin'de yaşananları konu edinerek sırayla söz aldı. 
 
Konferans öncesi söz alan Kayseri Filistinle Dayanışma Üyesi Fevzi Konaç, "2 milyar müslüman bu felaketle ağır imtihanı yaşarken yeryüzünde her gün kaybettiğimizi anladığımız bu zor süreçte, bir avuç Kayserili geleceğe karşı umudu ayakta tutmak için bu salondalar. Rabbim dualarımızla Gazze’nin kurtuluşunu görmeyi bize lütfetsin" diye konuştu.

Google+ WhatsApp