İkinci Anadolu Mobilya Fuarı Ödül Töreni ve Gala gecesi düzenlendi

İkinci Anadolu Mobilya Fuarı Ödül Töreni ve Gala gecesi düzenlendi

Kayseri'de düzenlenen ikinci Anadolu Mobilya Fuarı’nın (ANAMOB) galası ve ödül töreni düzenlendi. Galada ANAMOB Anadolu Mobilya Fuarı’nın ‘Yılın En İyileri Ödül Töreni’nde ödüller sahiplerini buldu.

Kayseri'de düzenlenen ANAMOB Anadolu Mobilya Fuarı'nın galası yapıldı. Galada ANAMOB Anadolu Mobilya Fuarı’nın ‘Yılın En İyileri Ödül Töreni’nde ödüller sahiplerini buldu. Galaya Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Kayseri Mobilya Sanayicileri Derneği (KAYMOS) Başkanı Hasan Arapoğlu, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Nobel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik ve davetliler katıldı. 
 
Program kapsamında konuşan Kayseri Valisi Çiçek, “Gerçekten güzel bir fuar dönemi geçiriyoruz, bundan dolayı KAYMOS Başkanı’na, yönetimine ve NOBEL Şirketler Grubu’na şükranlarımı sunuyorum” dedi. 
 
Ödülleri kazananları tebrik eden Başkan Büyükkılıç, “Kayserimizde böylesine önemli bir fuar çalışması yapılmasıyla Kayseri’nin mobilyacılık dışında her yönüyle anılması bizleri gururlandırdı. Çalışmalarından dolayı Erhan ve Murat beye de çok teşekkür ediyor, ödüllerin kazananlarını da tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı. 
 
Kayseri’nin mobilya konusunda 1 numara olduğunu dile getiren KAYSO Başkanı Büyüksimitci, “Kayseri'miz mobilya konusunda üst yapı, Kayseri'de üretim üssü, mobilya üssü diye bahsedildi ama ben, bir numarası, bu işin starı demek istiyorum. Çünkü ilk 500 şirketin arasında 4 tane mobilya şirketi var. İlk 3’ü yine Kayseri firmamız. İkinci 500’de de göreceğiz yine firmalarımızı ve onları da çok alkışlayacağız. Yine baktığımızda kapasite açısından inanılmaz rakamlarımız var. Özellikle bizim ölçeğimiz diğer illere göre çok büyük. 600’ün üzerinde sanayi ve ticaret odasına kayıtlı firmamız var ama esnaf ve sanatkarlarımızı da katarsak binden fazla mobilya üreticimiz var. Bizim odalarımıza kayıtlı 600 şirketimizin yaklaşık yirmi sekiz bin çalışanı var. Böyle bir kapasite Türkiye'de başka bir yerde yok; birinci sıradayız. Türkiye’de üretilen, her iki sandalyeden bir tanesini Kayseri'de üretiyoruz. Her 10 kanepeden 7 tanesini Kayseri’de üretiyoruz. Her 4 masadan bir tanesini Kayseri’de üretiyoruz. 4 oda takımından bir tanesini Kayseri'de üretiyoruz. 2 yaylı yataktan bir tanesini Kayseri'de üretiyoruz. Yani bizim ürettiğimiz mobilyanın, yatağın oturma odasının girmediği herhangi bir ev yok. Hepimizin evinde ve Türkiye'de, herkeste var. Artı Avrupa'dan Amerika'ya, Afrika'ya, Ortadoğu'ya, Arap ülkelerine kadar birçok yerde var. Tabii müşteri niye gelir; müşteri kaliteye gelir, rekabetçi olmaya gelir. Bizim sanayicilerimiz bunları çok iyi beceriyorlar. Hepsinden Allah razı olsun. Çok teşekkür ediyorum kendilerine” şeklinde konuştu. 
 
Ticaret Odası Başkanı Gülsoy ise, “Fuarlar, şehirlere canlılık katıyor, bereket getiriyor. Şehrimizin tanıtımına da müthiş bir katkı veriyor, sadece mobilya sektörüne değil, diğer sektörlere de katkısı var. Sayın Valimiz de şehrin ekonomisini, ticaretini büyütmek adına müthiş bir kaygı güdüyor, bundan dolayı kendilerine de teşekkür ediyorum” diye konuştu. 
 
KAYMOS Başkanı Hasan Arapoğlu’da, 2023 yılı Anadolu Mobilya Fuarı tüm coşkusuyla başladı. Bu süreçte desteklerini bizden esirgemeyen Sayın Valimiz başta olmak üzere tüm protokolümüze ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yönetim kurulum ile birlikte Kayseri mobilyasını bir dünya markası haline getirmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Fuara katılım sağlayan firmalarımıza başarılar diliyorum. Ödül kazanan firmalarımızı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı. 
Nobel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik şunları söyledi: “Bugün Anamob için burada bulunan bütün katılımcıları 2024’te Bağdat’ta misafir etmek istiyoruz. Bugünkü katılımcılarımız bayrağımızı 68 ülkeye taşıdı, bir sonraki dileriz ki 108 ülkeye taşıyalım.”

Google+ WhatsApp