''Filistin ve Kudüs Bir Turnusol Kâğıdıdır”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü vesilesiyle düzenlenen etkinliğe katıldı. AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı’nca hazırlanan ve ATO Congresium’da gerçekleştirilen etkinlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünyada samimi olarak insan hakları savunucusu, samimi olarak barış yanlısı olan herkes için Filistin ve Kudüs meselesi bir turnusol kâğıdıdır. Bu meselede mazlumun ve haklının yanında yer almayan hiç kimsenin, ne insan hakları ne de bölgesel ve küresel barış konusunda söyleyecek hiçbir sözü olamaz” dedi.

Konuşmasının başında İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar’ın ani vefat haberini aldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çağlar’a Allah’tan rahmet, yakınlarına, İstanbul Ticaret Odası camiasına, iş dünyasına ve millete başsağlığı diledi. Merhum Çağlar için, “Hayatı tam bir başarı hikâyesi olan, iş dünyasında yükselirken insani ve vicdani vazifelerini de asla ihmal etmeyen, örnek bir arkadaşımızdı” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çağlar’ın yarın gerçekleştirilecek cenaze törenine katılacağını da söyledi.

Türkiye’nin 2017 yılının üçüncü çeyreğinde büyüme oranının yüzde 11.1 olarak açıklanmış olmasının sevindirici haber olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu oranla Türkiye’nin, yılın üçüncü çeyreğinde dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisi olduğuna işaret etti. Yılın ilk çeyreğinde yüzde 5.3, ikinci çeyrekte yüzde 5.4 büyüyen Türkiye’nin, yılın tamamında en az yüzde 7 civarında bir büyüme gerçekleştirmesini beklediklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu rakamlarla, ülkemizi zayıf göstermek için var güçleriyle çalışan iç ve dış fesat odaklarına en güzel cevabı verdiğimize inanıyorum” diye ekledi.

AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikte emeği geçenlere teşekkürlerini, insan hakları alanındaki çalışmalarıyla ödül verilecek kişilere tebriklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü, dünyanın pek çok yerinde ve Kudüs’te insan haklarının ayaklar altına alındığı bir dönemde kutlandığına dikkat çekti.

 

‘Zulümle abat olanın ahiri berbat olur’ atasözüne atıfta bulunarak, Kudüs’te sergilenen vandallığın, zulmün, hoyratlığın ilelebet devam etmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün kendilerini Kudüs’ün sahibi sananlar, yarın arkasına saklanacak ağaç dahi bulamayacaklarını bilmelidirler” diye konuştu.

Google+ WhatsApp