Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, “Ekonomik sorunların bilincindeyiz”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, “Ekonomik sorunların bilincindeyiz”

‘2023'e Doğru Şehir Buluşmaları’ programına katılmak üzere Kayseri’ye gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Ekonomide sorunlar yok mu? Var, tabi ki. Bunun bilincindeyiz. Fiyat artışlarının bilincindeyiz. Bununla mücadele ediyoruz” dedi.

Kayseri’de ‘2023'e Doğru Şehir Buluşmaları’ programı gerçekleştirildi. Programa Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanı sıra AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Kayseri Milletvekili, AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu ve AK Parti teşkilatı katıldı. 
 
‘EKONOMİDE SORUNLAR YOK MU?’
 
Ekonomik sorunların farkında olduklarını dile getiren Oktay, “Ekonomide sorunlar yok mu? Var, tabi ki. Bununda bilincindeyiz. Fiyat artışlarının bilincindeyiz. Bununla mücadele ediyoruz. İlk etapta aldığımız karar. Enflasyona karşı vatandaşımızı ezdirmeme kararıdır. Bunun gereğini yapıyoruz. Gerek sabit gelirli vatandaşlarımıza gerek çiftçimize, esnafımıza ve sanayicimize imkânımız dahilinde elimizden gelen her türlü katkıyı vermeye çalışıyoruz. Bu anlamda asgari ücretle ilgili düzenlemeleri de yıl sonunda yapıyor olacağız. EYT ana konularımızdan birisi, bununla ilgilide çözüm gelmek üzere” dedi.  
 
‘AKLINIZA GELEBİLECEK HER ALANDA HİZMETLERİMİZ DEVAM EDİYOR’
 
Program kapsamında konuşan Özhaseki, “AK Parti olarak 20 yıldır iktidarız. Bu 20 yılda bizim tek amacımız ülkeye hizmet etmek oldu. Bizim siyasetimizin temelinde eser ve hizmet siyaseti var. Bizim iktidarımız döneminde 80 yıllık cumhuriyet tarihinde yapılmış olan güzel işlerin hepsinden kat kat daha fazla iş yapılmıştır. Aklınıza gelebilecek her alanda hizmetlerimiz devam ediyor. 2002 yılında Milli Eğitim Bakanlığının bütçesi 10,3 milyar lirayken, bugün 275 milyar liraya çıktı. Bütçemizdeki en önemli kalem ve birinci sırada yine milli eğitim var. 76 olan üniversite sayısı 206'ya, yurt kapasitemiz 182 binden 850 bine, Gençlik merkezleri sayısı ise 9'dan 419'a çıkmış vaziyette. Verilen bursları, öğrencilere yapılan yatırımları, derslik sayılarını ve ayrıca öğretmen sayısını söylemiyorum. Sadece geçtiğimiz 80 yıl boyunca yapılmış olanlardan kat kat fazla olduğunun altını çiziyorum. Hükümetimiz döneminde Sağlık alanında 20 şehir hastanesi yapıldı, 13'ünün inşaatı devam ediyor. Nitelikli yatak sayısı 19 binden 264 bine çıkmış. Ulaştırma alanında 6 bin 100 kilometre olan bölünmüş yol ağı 29 bin kilometreye yaklaşmış, tünel sayısının 83'ten 469'a, havaalanı sayısının 26'dan 57'ye çıkmış” ifadelerini kullandı. 
 
‘AK PARTİ 20 YILDA VATANIN HER KARIŞ TOPRAĞINA DAMGASINI VURMUŞTUR’
 
20 yılda birçok hizmetle vatanın her karış toprağına damga vurduklarını söyleyen Özhaseki, “Sanayi alanında 142 tane yeni organize sanayi kuruldu bizim dönemimizde. Binlerce fabrika üretmeye devam ediyor. Çok şükür ihracat rakamlarımız bu sene itibarıyla neredeyse 250 milyar doları bulacak. AK Parti hükümetleri döneminde büyüme hızımız ortalama yüzde 5 buçuğu geçmiş vaziyette. Geçtiğimiz yıl bütün dünyada, birçok ülkede küçülmeler, daralmalar yaşanırken biz ülke olarak yüzde 11 gibi bir oranda büyüdük. Çok şükür yatırımlar, üretimler yapılıyor, istihdam sağlanıyor bunu satarak da büyümeye devam ediyoruz. AK Parti geçtiğimiz 20 yılda siyasete getirdiği yeni anlayışlar, yaptığı hizmetler, kazandırdığı eserler, hayata geçirdiği projelerle vatanın her karış toprağına damgasını vurmuştur” şeklinde konuştu. 
 
‘KAYSERİ, TÜRKİYE ORTALAMASI ÜZERİNDE GÜZEL BİR ŞEHİR’
 
Çopuroğlu’da, “Malum olduğu üzere Kayseri’miz birçok şeyiyle meşhur. Neyi ile meşhur diye baktığımızda öncelikle müteşebbisi ile meşhur. Sonrasında hayırseverliğiyle meşhur. Pastırması sucuğunu zaten biliyorsunuz.  Bir de son dönemde 17-0’ı ile meşhur. Kayseri’de cumhur ittifakımızla beraber tüm belediyelerin bizde olması her fırsatta vurguluyoruz. Türkiye Yüzyılı vizyonuyla Cumhurbaşkanı’mızın 28 Ekim’de ilan ettiği program hemen ertesinde yaptığımız Kayseri programında özellikle Türkiye vizyonuna belki de en hazır şehrin Kayseri olduğunu söylemek istiyorum. Çünkü bilim adamlarıyla, müteşebbisleriyle, ticaret erbapları ile ve son dönemde kendi adından sıkça bahsettiren şehrimizin Türkiye ortalaması üzerinde güzel bir şehir olduğunu özellikle söylemek istiyorum” diye konuştu. 

Google+ WhatsApp