"altyapı Bitti Konforu Artırıyoruz"

"altyapı Bitti Konforu Artırıyoruz"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Pınarbaşı ilçesinde yaptığı ziyaret ve yatırım toplantılarında ilçelerdeki altyapı yatırımlarını büyük ölçüde bitirdiklerini, şimdi konforu artırmaya yönelik çalışacaklarını söyledi. Başkan Çelik, halkın ihtiyaçlarını yerinde gidermek için gayret gösterdiklerini kaydetti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Pınarbaşı ilçesindeki temaslarına ilçe kaymakamlığını ziyaret ederek başladı. Pınarbaşı Kaymakamı Mehmet Haşim Çelik, üç ay önce Pınarbaşı ilçesinde göreve başladığını belirtti ve Başkan Çelik’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Çelik de 2016 yılını planlamak üzere ilçe ziyaretlerine başladıklarını ifade ederek "Hem yapılmakta olan projelerimizi yerinde inceliyoruz hem de planlama yapıyoruz. Tüm çabamız ilçelerimizde yaşayan halkımızın ihtiyaçlarını yerinde gidermek" diye konuştu.
"TEK ELDEN PLANLAMA İLE VERİM ARTIYOR"
Başkan Mustafa Çelik, ilçe kaymakamlığının ardından AK Parti Pınarbaşı İlçe Teşkilatı’nı ziyaret ederek İlçe Başkanı Türkay Kara ve partililerle görüştü. Pınarbaşı ilçesinde göçün devam ettiğini belirten İlçe Başkanı Kara, Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile göçün durmasını ümit ettiklerini kaydetti. Başkan Çelik ise ilçe belediyelerin yapamayacakları yatırımları Büyükşehir Belediyesi olarak sırtlanıp yaptıklarını ifade ederek, "İşin tek elden planlanması ile verim de artıyor. Başka büyükşehirlere baktığımızda ilçelere hizmet veremediklerini görüyoruz; ancak bizim altyapı işimiz hemen hemen bitti. Şimdi konforu artırmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
Başkan Mustafa Çelik, ilçe teşkilatında muhtarlar ve vatandaşları dinledikten sonra Pınarbaşı Belediyesi’ne geçti. İlçe Belediye Başkanı Dursun Ataş, Başkan Çelik’i belediye hizmet binası girişinde karşıladı. Karşılıklı görüşmenin ardından Başkan Çelik ve Ataş, arsanın tespit edilememesi nedeniyle bugüne kadar yapılamayan kadın ve gençlik merkezi için bazı bölgelerde incelemelerde bulundular.
"İNSANLARI MUTLU OLDUKLARI YERDE YAŞATMAK İSTİYORUZ"
Pınarbaşı ilçesinde ayrıca Başkanların yanı sıra Büyükşehir ve Pınarbaşı belediyesi bürokratlarının da katılımıyla yatırım toplantısı yapıldı. Pınarbaşı ilçesinin arazi bakımından Kayseri’nin en büyük ilçesi olduğunu hatırlatan İlçe Belediye Başkanı Dursun Ataş, sadece ilçe belediyesinin hizmetleri ile Pınarbaşı’nı ileriye götürmenin mümkün olmadığını belirterek daha fazla hizmete ihtiyaçları olduğunu söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de Bütünşehir Yasası çıkar çıkmaz ilçelere yatırıma başladıklarını dile getirerek, "Hala bu anlamda planlamasını yapmayan şehirler var; ama biz kesintiye uğratmadan hizmetleri sürdürdük. Öncelikli işimiz başlayan projeleri bitirmekti. Şimdi ise 2016’yı planlıyoruz. Kayseri’deki nüfusun yarıdan fazlası ilçelerden göç etmiş. Dolayısıyla ilçelere yaptığımız yatırım aynı zamanda şehir merkezinde oturan vatandaşlarımız için. Biz hemşehrilerimizi doğdukları ve mutlu oldukları yerde yaşatmak istiyoruz. Bunun için belediyede oturduğumuz yerden bir şeyler planlarız; ama ilçelere yapılacakları asıl bilecek olanlar ilçelerde yaşayanlardır. Bu nedenle ilçe ziyaretleriyle görüşler alıyoruz" dedi.

Google+ WhatsApp