Uefa Kararına Kosova´dan Büyük Tepki

UEFA´nın Sırbistan-Arnavutluk maçında Sırbistan´ı hükmen galip ilan etmesi Kosova´da infiale sebep oldu. UEFA Belgrad´da oynanan ve çıkan olaylar sebebiyle 42. dakikada tatil edilen EURO 2016 eleme

UEFA´nın Sırbistan-Arnavutluk maçında Sırbistan´ı hükmen galip ilan etmesi Kosova´da infiale sebep oldu.
UEFA Belgrad´da oynanan ve çıkan olaylar sebebiyle 42. dakikada tatil edilen EURO 2016 elemesi SırbistanArnavutluk maçına ilişkin kararını verdi. UEFA, Sırbistan-Arnavutluk maçının skorunu Sırbistan lehine 3-0 hükmen galip ilan etti. UEFA, kararında aynı zamanda Sırbistan´a3 puan cezası ve iki takıma 100´er bin Euro para cezası ile Sırbistan´a iki maçta saha kapatma cezası verdi.
Arnavutluk´ta olduğu gibi UEFA kararı Kosova´da da sert bir dille eleştirildi. Kararın, Kosova´nın 7 oyuncusunun oynadığı Arnavutluk Milli Futbol Takımı´na büyük bir haksızlık teşkil ettiği belirtildi. Gerek futbol yetkilileri, gerek ise siyasiler UEFA´nın kararı ile 14 Ekim tarihinde oynanan maç esnasında Belgrad´ta hortlayan ırkçılığın ödüllendirildiği, saldırıya uğrayan Arnavut millilerinin cezalandırıldığı kaydedildi.

VOKRRİ: "KARAR SKANDAL"
Kosova Futbol Federasyonu Başkanı Fadil Vokrri, UEFA´nın kararını skandal olarak niteledi. Şaşkınlık içinde olduklarını belirten Vokri, "Sahada sandalyeler uçuştu. Oyuncular saldırıya uğradı. UEFA buna rağmen Sırbistan´a 3 puan verdi. Anlamak çok zor" dedi.
Kosova´nın haber portallarında çıkan haberlerde de UEFA tarafından bu sabah açıklanan kararın, siyasi nitelikli olduğu, Arnavutluk´a karşı UEFA´nın büyük bir adaletsizlik sergilediğine vurgu yapıldı.
Sırbistan ile Arnavutluk arasında 14 Ekim tarihinde oynanan karşılaşmanın 42. dakikasında uzaktan kumandalı bir helikopterle sahaya Sırbistan, Makedonya, Karadağ ve Kosova´yı da kapsayan "Büyük Arnavutluk haritası"nın yer aldığı Arnavut bayrağın dalgalandırılması üzerine olaylar çıkmıştı. Bayrağın, Sırp futbolcu Stefan Mitroviç tarafından yakalanıp indirilmesine, Arnavut Milli Takımı futbolcuları müdahale etmiş, Arnavut futbolcuların Mitroviç´in üzerine yürümesi sonucu Sırp futbolcular ve Arnavut futbolcular arasında saha içinde kavga çıkmıştı. Saha içinde çıkan bayrak kavgasına yedek oyuncular ve taraftarların dahil olması üzerine hakem maçı tatil etmişti.
UEFA, 8 Ekim 2015´te Tiran´da oynanacak Arnavutluk-Sırbistan maçı ile ilgili ise herhangi bir fikstür ve saha değişikliği olmayacağını açıkladı.
(TK-TK-S)

24.10.2014 15:31:22 TSI

Google+ WhatsApp