Tika´dan Moğolistan´a Helal Et Kesimi İçin Mezbahane Ankara

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Moğolistan´ın başkenti Ulanbator´da yaşayan Müslümanların helal et temin edebilmeleri için modern bir mezbahane tadilatı ve donanımı yapılar

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Moğolistan´ın başkenti Ulanbator´da yaşayan Müslümanların helal et temin edebilmeleri için modern bir mezbahane tadilatı ve donanımı yapılarak hizmete açıldı.
TİKA, Moğolistan´da gerçekleştirdiği önemli projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Bu çerçevede TİKA tarafından Moğolistan´ın başkenti Ulanbator´da yaşayan Müslümanların helal et temin edebilmeleri için modern bir mezbahane tadilatı ve donanımı yapılarak hizmete açıldı.
Moğolistan´da helal ve hijyenik etin temiz bir ortamda temin edilmesi, Moğolistan´da bulunan Müslümanların Kurban Bayramlarında kesimlerini rahat yapabilmeleri için, modern bir mezbahane, TİKA tarafından tadilat ve tefrişatı yapılarak düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene TİKA Ulanbator Koordinatörlük yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.
Törende açıklamalarda bulunan vatandaşlar, söz konusu mezbahanenin açılmasına destek veren TİKA´ya teşekkürlerini ilettti. Vatadaşlar, mezabahnenin Moğolistan geneli için de örnek bir mezbahane olarak hizmet vermesinin faydalı olacağı dile getirdi.
(BC-YHY-Y)

23.10.2014 11:58:40 TSI

Google+ WhatsApp