Ptt´nin Kuruluşunun 174.yıldönümü

Posta ve Telgraf Teşkilatı´nın (PTT) kuruluşunun 174.yılı Gümüşhane´de düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı. Kutlama programı kapsamında ilk olarak PTT Baş Müdürü Şinasi Duman ve beraberindeki h

Posta ve Telgraf Teşkilatı´nın (PTT) kuruluşunun 174.yılı Gümüşhane´de düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı.
Kutlama programı kapsamında ilk olarak PTT Baş Müdürü Şinasi Duman ve beraberindeki heyet Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sundu.
Ardından Vali Vekili İsmail Özkan´ı ziyaret eden heyet, burada PTT´nin kuruluşundan bugüne kadar geçen süreç ve sunulan hizmetler hakkında bilgi verdi.
Hafta nedeniyle gazetecilerle bir araya gelen PTT Başmüdürü Şinasi Duman, 23 Ekim 1840 yılında Postane-i Amire adıyla İstanbul Sirkeci´de kurulan ve hizmet vermeye başlayan PTT´nin son yıllarda PTT Bank alanında çok büyük yenilikler ve atılımlar yaparak bugün 250´yi aşkın kamu kurum, kuruluşları ve şirketlerle anlaşarak 300 kalemin üzerinde işlem yaptıklarını söyledi.
Türkiye genelinde 4 bini aşkın işyerinde posta otomasyonu yaptıklarını dile getiren Duman, tüm özel günlerde 5 gün önce verilen kargo, posta ve kurye hizmetlerinde de yüzde 10 otomatik indirim uyguladıklarını hatırlattı.
Gümüşhane´de ki faaliyetleriyle ilgili de bilgi veren Duman, il genelinde tüm ilçelerdeki işletmelerle birlikte yaklaşık 40 bin posta kabulü, 100 bin adet te dağıtımı yaptıklarını, ayrıca Gümüşhane´de ki PTT Bank gişelerinde ise aylık 35-40 bin arası işlem yaptıklarını söyledi.
(RE-ÖS-Y)

23.10.2014 13:23:35 TSI

Google+ WhatsApp