ortaöğretime geçişte yeni uygulamayı açıkladı

"Eğitim bölgesi ve sınavsız mahalli yerleştirme sistemini getirdik. Bu sistemde veli ve öğrencimiz adresine en yakın okula yerleştirilecek."

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası´nda, TEOG´un kaldırılmasının ardından, liselere geçişte uygulanacak yeni sistemi açıkladı, editör ve muhabirlerin sorularını yanıtladı. "Liselere girişte yeni sistem tamamlandı" ifadelerini kullanan Yılmaz, yeni sisteme öğretmenlerin, eğitim uzmanlarının, birçok üniversitenin, eğitim fakültelerinden akademisyenlerin büyük katkı sunduğunu söyledi. Yeni sisteme velilerin de katkı verdiğini, bir velinin kendisine gönderdiği mesajında, "Şu sistemi uygularsanız inanın ki çok iyi olacak. İstanbul´un, Ankara´nın, büyükşehirlerin trafiği rahatlayacak, servis problemini de çözmüş olacaksınız." görüşlerine yer verdiğini anlatan Yılmaz, bu veliyi telefonuna "Akıllı veli" diye kaydettiğini ifade etti.

Bakan Yılmaz, TEOG´un liselere geçişte bu zamana kadarki en iyi sistem olduğunu, herkesin bu konuda mutabık kaldığını vurguladı. "Peki iyiydi de niçin değiştirdiniz?" sorusunun sorulabileceğini anlatan Yılmaz, "Bu da bir ihtiyaçtan kaynaklandı. Nedir ihtiyaçları? Mevcutların en iyisi, ancak sıkıntıları var mı? Var. Bu sınav yarışının öğrenciyi okul dışı kaynaklara yönlendirdiği şeklinde geniş bir algı var. Etüt merkezleri yayılmaya başlamıştı. Bu, ihtiyaçtan doğuyor. Biz bunu kapatmak zorunda kaldık ama özel ders alanları var deniyor. Demek ki sistemimiz okul dışı kaynaklara yönelimi artırmış olabilir. Toplumdaki algı bu. Doğru, yanlış ayrı bir şey. Algı, gerçeğin önündedir. Bu algıyı düzeltmemiz lazımdı." diye konuştu. Bakan Yılmaz, mevcut sistemde öğrencilerin TEOG´a hazırlanmak için okula devamsızlık yaptığını, bunun da eğitimde aksamaya yol açtığını dile getirdi.

Google+ WhatsApp