Odamız Tarafından Yılın Ahisi Seçilen Mehmet Kabak’a Kaftan Giydirildi

Odamız Tarafından Yılın Ahisi Seçilen Mehmet Kabak’a Kaftan Giydirildi

34. Ahilik Haftası Kutlamaları kapsamında Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) tarafından yılın Ahisi seçilen Mehmet Kabak’a kaftan giydirildi.

KAYSO Meclis Salonu’nda düzenlenen Kaftan Giydirme Törenine, Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Muammer Kılıç, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Yılmaz, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Ticaret İl Müdürü Alaattin Fırat, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Kamil Akçadırcı, Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan ve sanayiciler katıldı.

Ahiliğin birlik, beraberlik ve kardeşlik gibi önemli değerleri içerisinde barındıran, mesleki etiği ve çalışma prensiplerinin temelini oluşturduğunu söyleyen, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci, “Ahilik kavramı dünyada eşi benzeri bulunmayan Türk kültürüne özgü önemli bir kültürel birikimdir. Bugün modern çağdaki ticaret ahlakı ve müşteri memnuniyeti, kalite standartları olarak tabir edilen birçok terimin temeli Ahilik kültürünün çatısı altında oluşturulmuştur ve yüzyıllar öncesi Anadolu topraklarında hayat bulmuştur. Yüzyıllara boyunca ekonomik sosyal ve kültürel açıdan gelişimimizi sağlayan Ahilik teşkilatının dünya kültürüne ve ticaret literatürüne büyük katkıları olduğu gibi milli birlik ve beraberliğimizin de teminatlarından biri olmuştur” dedi.

Odaların Ahilik teşkilatının günümüzdeki temsilcileri olduğuna vurgu yapan KAYSO Başkanı Büyüksimitci, “Bizlerde oda ve borsa camiası olarak günü sadece kurtarmak, mevcutla yetinmek gibi bir anlayışta olmadık. Hep daha fazla üretim, yatırım, istihdam ve ihracat için çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz. Her alanda yeni ve çok büyük hedeflere ulaşmak için gayret sarf ediyoruz. Çünkü bizler kadim Ahilik teşkilatımızın günümüzdeki temsilcikleriyiz. Ecdadın bize bıraktığı kutlu mirasın hakkını verebilmek için uğraş veriyoruz. Hedefimiz Türkiye'nin kalkınmış bir ülke olarak dünya üzerinde belirleyici ve söz sahibi olmasıdır. Bunun da yegane yolu değerlerimize sahip çıkarak, bir ve beraber olarak çalışmaktan geçiyor” diye konuştu.

Büyüksimitci, Ahiliğin temellerinin atıldığı Kayseri'de Ahilik kültürüne her zamankinden daha fazla sahip çıkarak, Ahi Evran'ın miras olarak bıraktığı Ahilik kültürünü genç nesillere sağlam bir şekilde aktarılması ve anlatılması gerektiğinin altını çizdi.

Kayseri Sanayi Odası tarafından yılın Ahisi olarak seçilen Mehmet Kabak’ın çıraklıktan başlayarak yıllardır sanayiye hizmet verdiğini belirterek, “Ahilik Kültürüne uygun yaşamış ve yaşamaya devam eden, Ahiliğin gerektirdiği tüm vasıflara haiz olan, Odamız tarafından Yılın Ahisi seçilen, Yüksek İstişare Kurulu Üyemiz Sayın Mehmet Kabak ve buraya kadar teşrif ederek bizleri onurlandıran, hayırseverlikleri ile örnek olana değerli ailesini canı gönülden tebrik ediyorum” diye konuştu.

Ayrıca Ahilik geleneği ile üreten ve ülke ekonomisine katkı sağlayan tüm sanayici ve işadamların da teşekkür eden Büyüksimitci, “Bu vesile ile Ahiliğin kurucusu Ahi Evran-ı Veli başta olmak üzere, yüzyıllardır bu topraklarda Ahilik geleneğini yaşatan tüm esnaf ve sanatkârlarımızı rahmetle ve şükranla anıyorum” şeklinde sözlerini tamamladı.

Google+ WhatsApp