Motoru Duran Zeytin İlaçlama Uçağı Düştü

Balıkesir Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından zeytin sineğiyle mücadele için kiralanan ilaçlama uçağı Burhaniye´de düştü. Edinilen bilgiye göre, Büyükşehir Belediyesi´nin zeytin sineği ile müc

Balıkesir Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından zeytin sineğiyle mücadele için kiralanan ilaçlama uçağı Burhaniye´de düştü.
Edinilen bilgiye göre, Büyükşehir Belediyesi´nin zeytin sineği ile mücadele için kiraladığı uçak sabah saatlerinde Kocaseyit Havaalanı´ndan havalandı. Edremit ve Burhaniye ilçelerinde bulunan zeytin tarlalarını havadan ilaçlayan uçak, Burhaniye ilçesine bağlı Karadere kırsal mahallesinde zeytin tarlasına düştü. Uçağın pilotu Süleyman Doğan, yaralı olarak Burhaniye Devlet Hastanesi´ne kaldırılırken, pilotun kazayı hafif yaralı olarak atlattığı öğrenildi.
Olayın ardından uçağın düştüğü zeytin tarlasına çok sayıda jandarma ekibi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı´na ait itfaiye ekibi sevk edildi. Jandarma ekipleri uçağın bulunduğu alanı güvenlik çemberine aldı. Uçağın kuyruk kısmının zeytin ağacına asılı olduğu görüldü. Uçağın, motorunun durması yüzünden düştüğü öğrenildi.
(BD-MŞ)

17.10.2014 11:31:19 TSI

Google+ WhatsApp