Maça Doğru Grot Budowlani Lodz-Galatasaray

Galatasaray Bayan Voleybol Takımı, CEV Şampiyonlar Ligi D Grubu 4. maçında Grot Budowlani LODZ’a konuk olacak. 6 Şubat Salı günü Polonya’nın Lodz şehrindeki Atlas Arena’da oynanacak mücadele TSİ 20:00’de başlayacak. Karşılaşma Spor Smart’tan ekrana gelecek.

Grot Budowlani LODZ - Galatasaray mücadelesinde Yunan hakem Konstantinos Voudouris ile Rumen Alin Materizer görev alacak.

CEV Şampiyonlar Ligi 4. tur gruplarında geride kalan 3 maçta Galatasaray, 2 galibiyet ve 1 yenilgi ile 6 puanla ikinci sırada yer alıyor. Takımımız grupta oynadığı maçlarda Vakıfbank’a deplasmanda 3-1 boyun eğdikten sonra sırasıyla deplasmanda Dinamo Moskova’yı 3-1 ve kendi sahasında Grot Budowlani LODZ’u 3-0 yendi. Polonya ekibi ise oynadığı 3 maçta da galibiyetle tanışamadı. Ev sahibi takım, Dinamo Moskova’ya sahasında 3-0, Vakıfbank’a İstanbul’da 3-1 ve Galatasaray’a da yine İstanbul’da 3-0’lık sonuçlarla kaybetti.

CEV Şampiyonlar Ligi 4. tur grup aşamasında geride kalan 3 mücadelede Galatasaray adına en skorer isim olarak 56 sayıyla Tatiana Kosheleva göze çarpıyor. Kaptan Neslihan Demir Güler %36,21 mükemmel karşılama ile en iyi karşılama listesinde tüm oyuncular arasında ikinci sırada yer alırken, Gizem Karadayı karşılama veriminde tüm lig genelinde üçüncü sırada bulunuyor. Neslihan, 3 maç sonunda kazandığı 13 direkt servis sayısıyla ise ligin zirvesinde… Geride kalan maçlarda 49/108’lik smaç oranı yakalayan Tatiana Kosheleva %45,3 ile bu alanda takımımızın lideri konumundayken onu 35/78 başarı oranı ve %44,87’lik yüzdesiyle Neslihan Demir Güler takip ediyor.

Ev sahibi ekipte Kaja Grobelna en skorer oyuncu, en iyi servisçi ve en iyi smaç vuran oyuncu; Agata Witkowska en iyi karşılayıcı, Agnieszka Karolewska en iyi blokçu ve Pavla Vincourova en iyi pasör olarak ön plana çıkıyor.

Grot Budowlani LODZ 16 haftası geride kalan Polonya liginde elde ettiği 10 galibiyet ile 4. sırada bulunuyor. Rakibimiz son maçında kendi sahasında karşılaştığı Ostrowiec Swietokrzyski’yi 25-23, 25-21 ve 25-23’lük setlerle 3-0 yendi. Galatasaray ise Vestel Venus Sultanlar Ligi’nin 18. hafta maçında konuk olduğu Bursa Büyükşehir Belediye’yi 3-1 yendi. Takımımız 18 hafta sonunda 13 galibiyetle ligde 4. basamakta yer alıyor.

İki takım daha önce Avrupa kupalarında 3 kez karşı karşıya geldi. Bu 3 karşılaşmadan da Galatasaray galibiyetle ayrılırken rakibine 3 maç sonunda yalnızca 1 set kaybetti.

Google+ WhatsApp