Kobani´deki Çatışmada Ölen Ypg´linin Cenazesi Cizre´de Defnedildi

Suriye´nin Kobani bölgesinde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) çeteleri ile girdiği çatışmada ölen Yerivan Botan kod adlı YPG´li Özlem Türüğ´ün cenazesi Şırnak´ın Cizre ilçesinde olaysız bir şekilde defne

Suriye´nin Kobani bölgesinde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) çeteleri ile girdiği çatışmada ölen Yerivan Botan kod adlı YPG´li Özlem Türüğ´ün cenazesi Şırnak´ın Cizre ilçesinde olaysız bir şekilde defnedildi.
Kobani´de YPG güçleri ile IŞİD çeteleri arasında yaşanan yoğun çatışmalarda hayatını kaybeden Özlem Türüğ´ün cenazesi bugün memleketi Şırnak´ın Cizre ilçesine getirildi. YPG´li Özlem Türüğ´ün cenaze töreni için ilçede fırın ve eczaneler dışında kepenkler açılmadı. YPG´li Özlem Türüğ´ün cenazesini taşıyan araç konvoyu İdil Caddesi üzerinden ilçeye giriş yaptı. Cenaze Cizre´de tank taburu mevkiinde slogan, alkış ve zılgıtlarla karşılandı. Türüğ´ün cenazesi İdil Caddesi üzerinde bulunan Şeyh Sıraç Camii´ne getirildi. Cenazeye HDP Cizre İlçe Eş Başkanı Ali Akdeniz, Cizre Belediyesi Eş Başkanları Leyla İmret ve Kadir Kunur, HDP Cizre ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, MEYA-DER yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. Daha sonra cenaze, İdil Caddesi ve Nusaybin Caddesi üzerinden Cizre Asri Mezarlığı´na götürülerek defnedildi.
(AY-AKK-AŞ-Y)

18.10.2014 16:32:02 TSI

Google+ WhatsApp