Kayseri’nin ilk ve tek kadın halk otobüsü şoförü; çocukluk hayalini gerçekleştirdi

Kayseri’nin ilk ve tek kadın halk otobüsü şoförü; çocukluk hayalini gerçekleştirdi

Kayseri’de ilk ve tek kadın halk otobüsü şoförü Şifanur Şimşek, görenleri şaşırtıyor. Vatandaşlardan olumlu tepki aldığını ve çocukluk hayalini gerçekleştirdiğini belirten şoför Şifanur Şimşek, “Böyle bir şey yapmak zaten küçüklüğümden bu yana hayalimdi. Kayseri’de de böyle bir şey yoktu, niye olmasın dedim, tepkiler çok güzel, kadın şoför gördüklerinde özellikle kadın yolcular çok mutlu oluyorlar” dedi.

Kayseri Ulaşım A.Ş., kadın şoför ile Kayseri’de bir ilki gerçekleştirdi. 2 ay önce şoförlük yapmaya başlayan Şifanur Şimşek’i gören vatandaşlar şaşırırken ilk kez kadın halk otobüsü sürücüsü gören yolcular Şimşek’i tebrik ediyor. Kayseri Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Hayrullah Şahin ise Kayseri’de de kadın şoför olması gerektiği düşüncesiyle hareket ettiklerini belirterek, “Belediye ve ulaşımla birlikte Kayserimizde ve diğer illerimizde olduğu şekilde ‘Neden bir kadın şoförümüz olmasın?’ dedik. Antalya, Adana ve benzer illere gittiğimizde kadın şoförlerin daha güzel, iradeli bir şekilde işi icra ettiğine ve yolcuların da kadın şoförlere daha nazik davrandığının kanaatine vardık. Biz de kadın şoför alalım diye ilan verdik, Adana’dan geçici şoförler yaparak testler gerçekleştirdik. Şifanur hanıma cesaretinden dolayı teşekkür ediyoruz. Şifanur hanım haricinde 2 kadın şoförümüz daha gelmişti; birisi tır kullanıyordu ancak ehliyetinde otobüs kullanma yetkisi bulunmuyordu. Bu yüzden ehliyetini yükseltmesi gerekiyordu, ayrıca gelen şoförlerimizi teste ve staja tabii tutuyoruz. Bu durumdan vatandaşlarımız da belediyemiz de fevkalade memnun. Cesaretli ve duyarlı kadın kardeşlerimizi bekliyoruz. Kayserimizde iş sıkıntısı yoktur bu konuda. Umarım bir tane değil; 10 tane kadın şoför almaya da talibiz. Şifanur hanımı çalıştığı sürelerde gözlemliyoruz ve yolcuların daha nazik, duyarlı davrandığını görebiliyoruz. Kadın şoförlerimize gösterilen hassasiyet ve duyarlılığın erkek şoförlerimize gösterilmesini de temenni ediyoruz” diye konuştu.
 
‘EHLİYETİMİ DE BÜYÜTTÜM ÇOCUKLARIMI DA’
 
Yolculardan güzel tepki aldığını söyleyen ve çocukluk hayalini gerçekleştirdiğini belirten Şoför Şifanur Şimşek (38), “Böyle bir şey yapmak zaten küçüklüğümden bu yana hayalimdi. Ehliyetimi de büyüttüm çocukları mı da, Kayseri’de de böyle bir şey yoktu, niye olmasın dedim. Bir ilki başlatalım, diğer kadınlarımız da cesaretlenip katılabilirler diye düşündüm. Başlayalı 2 ay oldu, umarım devamı da gelir. Tepkiler çok güzel, kadın şoför gördüklerinde özellikle kadın yolcular çok mutlu oluyorlar. ‘Nasıl yapabiliyorsun? Nasıl zorlukları var? Gibi soru soranlar oluyor. Çocuklardan çok iyi tepkiler alıyorum, abla deyip koşarak geliyorlar. Böyle durumları görünce mutlu oluyorum. İşimi devam ettirmek ve bünyemiz içerisinde de daha fazla kadın şoför görmek istiyorum. Durakların önüne araç park edilmesi dışında hiçbir sıkıntı yaşamadım, sağ olsun diğer şoför arkadaşlarım da herhangi bir problemde yardımcı oluyorlar. Vatandaşlarımızdan durak önlerine araç park etmemelerini rica ediyorum” ifadelerini kullandı. 
Yolcu Nevriye Savaş ise, “Kadınlarımız uçağı, tramvayı, otobüsü, her şeyi kullanabiliyorlar. Çok güzel, doğrusunu söylemek gerekirse kadınlarımızın bu becerileri bizi çok mutlu ediyor ve gururlandırıyor. Bu tarz iş ve faaliyetlerde kadınlarımızı daha fazla görmek isteriz” dedi.
Yolcu Hamza Karlı da, “İşini çok iyi ve güzel yapıyor, kendisine teşekkür ediyoruz ve daha fazla kadın şoför olmasını da isterim tabii ki” şeklinde konuştu.
Yolcu Fatma Bulut ise şunları söyledi: “Başta görünce çok şaşırdım ancak bir yandan da çok sevindim. Güzel bir uygulama, devamının sağlanmasını dilerim.”

Google+ WhatsApp