Kayseri’de ekmeğe zam iddiası gündemde, Fırıncı Kaplan: Ekmek 7 lira olmalı

Kayseri’de ekmeğe zam iddiası gündemde, Fırıncı Kaplan: Ekmek 7 lira olmalı

Kayseri’de 200 gram somun ekmeğe 1 Haziran’da zam gelerek 5 lira olmuştu. Ekmeğin 6,5 lira olacağı iddiası ise bugünlerde gündemde yerini aldı. Ekmek fiyatları üzerine konuşan ve 6,5 liranın maliyeti kurtarmayacağını söyleyen Fırıncı Yalçın Kaplan, “Kayseri’de 200 gram somun ekmeğinin fiyatı en az 7 lira olması lazım. İlçelerde bile şuan da ekmek 7,5 lira ama Kayseri’de ise 5 lira. En ucuz ekmek herhalde Kayseri’de” dedi.

Kayseri Fırıncılar Odası'na bağlı faaliyet gösteren fırınlarda 1 Haziran itibariyle fiyat güncellemesine gidilerek 4 lira olan 200 gram somun ekmek 5 liraya yükseltilmişti. Son zamanlarda ise Kayseri’de satılan 200 gram ekmeğin fiyatının 6,5 lira olacağı gündemde. Fırıncı Yavuz kaplan ise ekmeğin maliyetinin çok olmasından dolayı en az 7 lira olması gerektiğini dile getirdi. 
 
200 gramlık somun ekmeğin 6,5 lira olması ekmeğin maliyetini kurtarmayacağını söyleyen Fırıncı Yalçın Kaplan, “30 senedir bu işi yapıyoruz. Şu anda maliyetlerden dolayı ekmek fiyatları 5 liraya kurtarmıyor. Un maliyeti, işçilik maliyeti, su ve elektrik maliyetleri çok olduğu için 5 lira kurtarmıyor. Ekmeğe 6,5 lira gündemde ama o fiyatta kurtarmaz tabi vatandaşı da düşünmek lazım. Çok ekmek tüketecek vatandaşları düşünecek olursak onlara göre de zor ama fırıncıya göre de zor normalde 6,5 lira da kurtarmıyor maliyetleri” ifadelerini kullandı. 
 
‘UN FİYATLARI UCUZ OLSUN, EKMEKTE UCUZ OLSUN’
 
En ucuz ekmeğin Kayseri’de olduğunu, ekmeğin maliyetini karşılamadığını ve ekmek fiyatının en az 7 lira olması gerektiğini belirten Fırıncı Kaplan, “Önceden opsiyonlu unlar olurdu devlet karşılıyordu şuan da 700 liradan aşağı un yok. İyi ve kaliteli bir ekmek çıkarmak istiyorsan 700-750 liraya unun fiyatları var. Geçen sene un hemen hemen yarı fiyatıydı ekmek 4 liraydı. Ekmek 5 lira oldu un ise ikiye katladı. 200 gram bir somun ekmeğinin maliyetleri su parası, elektrik parasını da düşünecek olursak 6,5 lirada zor kurtarmaz. Kayseri’de 200 gram somun ekmeğinin fiyatı en az 7 lira olması lazım. İlçelerde bile şuan da ekmek 7,5 lira ama Kayseri’de ise 5 lira. En ucuz ekmek herhalde Kayseri’de. Genelde çok ekmek alanlar tepkili oluyor. Ama günlük bir veya iki ekmek alanlar hiç sormuyorlar fiyatını. Un fiyatları ucuz olsun, ekmekte ucuz olsun, müşteri de memnun kalsın, satan da memnun kalsın” şeklinde konuştu.

Google+ WhatsApp