İYİ Parti Kayseri Milletvekili aday listesinde Dursun Ataş liste başı

İYİ Parti Kayseri Milletvekili aday listesinde Dursun Ataş liste başı

Genel seçimler öncesi İYİ Parti Kayseri Milletvekili kesin aday listesi belli oldu. Temayül yoklamasında da ilk sırada çıkan mevcut milletvekili Dursun Ataş, kesin aday listesinde de ilk sırada yer aldı.

Türkiye 14 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Seçimine sayılı günler kaldı. Cumhurbaşkanı adaylarının kesinleşmesinin ardından siyasi partilerde de aday listeleri netleşmeye başladı. İYİ Parti Milletvekili aday listesi Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edildi. Partinin Kayseri listesinde Dursun Ataş, beklendiği gibi ilk sırada yer aldı. Ataş, temayül yoklamasında da açık ara farkla en fazla oyu almıştı. 
 
Dursun Ataş, 2009 ve 2014 yıllarında yapılan yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi’nden Pınarbaşı Belediye Başkanı seçildi. İYİ Parti kurulduktan sonra bu partiye katıldı. 2018’deki 27. Dönem Milletvekilliği Seçimleri’nde belediye başkanlığından istifa ederek aday oldu ve Kayseri’den Meclis’e gitti. 2019 yerel seçimlerinde Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığına da aday olan Ataş, kazanamayarak milletvekilliğe geri döndü.

Google+ WhatsApp