İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel’den ‘Dünyanın Merkezi Kayseri’ projesi

İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel’den ‘Dünyanın Merkezi Kayseri’ projesi

Projelerini anlatmak için toplantı düzenleyen İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Yücel, ‘Dünyanın Merkezi Kayseri’ projesini anlatarak, “Turizm Dair Başkanlığı’nı kuracağız. Diğer 80 şehre gidecek tecrübeli arkadaşlarımız Kayseri’nin turizmini anlatacak ve bir Kayseri lokasyonu oluşturacaklar” dedi.

İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Yücel, düzenlediği toplantıda projelerini anlattı. ‘Dünyanın Merkezi Kayseri’ projesiyle kentin turizmine katkı sağlamak için Erciyes Dağı, Koramaz Vadisi, Kültpe, Soğanlı, Sultan Sazlığı, Yahyalı şelaleleri gibi önemli güzergahlara ring yapılacağını ve Kayseri girişlerine açık satış alanları kurulacağını söyleyen Yücel, “Ben diyorum ki dünyanın merkezi turizmde Kayseri. Turizmde bu şehri bir türlü anlatamadık. Belediye meclislerinde Turizm Daire Başkanlığı kurulmasını söyledim. Turizm İl Müdürlüğü’nün bütçesi yetersiz anlatamıyor.  Turizm Dair Başkanlığı’nı kuracağız. Diğer 80 şehre gidecek tecrübeli arkadaşlarımız Kayseri’nin turizmini anlatacak.  Bir Kayseri lokasyonu oluşturacaklar. Her gelen turistimiz lezzetimizi tadacak, çarşımızı gezecek, Erciyes’e gidecek, Kültepe’ye, Koramaz’ gidecek ve şehrimin esnafıyla buluşacak” ifadelerini kullandı.

‘KAYSERİ’NİN GİRİŞ-ÇIKIŞLARINA DA AÇIK ALAN MAHALLELER YAPACAĞIZ’

Kapadokya’yı ziyaret eden turistlerin Kayseri’ye gelmesini sağlayacaklarını dile getiren Yücel, “Kapadokya ile Kayseri arasına meclis üyesiyken hızlı tren koyacağımı söyledim. Bu çok zor bir şey değil. Kapadokya’yı Kayseri’yle birleştiren önce otobüs, ulaşım sonra hızlı tren projemiz var. En çok turist Uzak Doğu’dan geliyorsa oranın filmin gireceğim. Bütçemin ciddi bir bölümüyle şehrimi yurt dışında anlatacağım. Kayseri’nin giriş-çıkışlarına da açık alan mahalleler yapacağız. Yolculuk edenler, Kayseri kültürüne ait farklı eşyalardan satın alabilecek” şeklinde konuştu.

Google+ WhatsApp