İşte terörle mücadelede başarının sırrı

Geçen ay Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde PKK terörü örgütü mensupları tarafından düzenlenen saldırıda ikinci kez gazi olan İnegöllü polis, iyileşir iyileşmez yeniden göreve döndü. Bir süre önce dünya evine giren İnegöllü gazi, geçici görevle Şırnak'ta göreve başladı.

995 yılında İstanbul’daki terör saldırısında gazi olduktan sonra emekliye ayrılan, ancak birkaç yıl sonra yeniden görevine dönen polis memuru 42 yaşındaki Yavuz Demirkol, Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde geçici olarak vazife yapıyordu. Geçen ay Silvan ilçesinde terör mensupları tarafından açılan hendekleri kepçeyle kapatan Yavuz Demirkol, patlatılan bombadan kurtulmuş, ancak atılan roketin paletli kepçeye isabet etmesi üzerine yaralanmıştı. Memleketi İnegöl'de yaklaşık bir ay tedavi gören Demirkol sağlığına kavuştu.
İkinci kez gazi olan İnegöllü polis memuru, bu arada 4 Aralık 2015 tarihinde hayatını Gülsüm Arslantaş ile birleştirdi. Yaralı olmasına rağmen, "Göreve döneceğim. Terörle mücadele edeceğim" diyen Demirkol bu sözünü tuttu.

Vatanperver kişiliği ile tanınan Demirkol, geçici görev için memleketinden ayrıldı. Demirkol, dün Yenişehir Havaalanı'ndan kalkan uçakla Diyarbakır’a gitti. Demirkol bu kez Şırnak’ın Cizre ilçesinde görev yapacak.

Google+ WhatsApp