İbb´den "validebağ" Açıklaması İstanbul

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yaptığı yazılı açıklamada Validebağ Korusu´nun imara açılacağı yönündeki iddiaları yalanlayarak, alanın imara açılmasının söz konusu olmadığını belirtti. İstanbul Bü

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yaptığı yazılı açıklamada Validebağ Korusu´nun imara açılacağı yönündeki iddiaları yalanlayarak, alanın imara açılmasının söz konusu olmadığını belirtti.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi son günlerde ortaya atılan Üsküdar´daki Validebağ Korusu´nun imara açılacağı yolundaki iddiaları yalanladı.
İBB´den yapılan açıklamada, "Validebağ Korusu´nun kullanım hakkı daha önce Milli Eğitim Bakanlığı´ndaydı. Korunun bakım işlemleri yapılamıyordu. Bu sebeple 2 yıllığına İstanbul Büyükşehir Belediyesi´ne tahsis edildi. Ön tahsis 2 yıl için geçerli ve bu süre içinde Validebağ Korusu´nda gerekli bakım işlemleri yapılacak. Bu alanın imar ve yapılaşmaya açılması kesinlikle söz konusu değildir. Emirgan Korusu ve Hidiv Korusu gibi alanlardaki hassasiyet Validebağ Korusu için de geçerlidir" denildi.
(HÇ-ÖK-Y)

21.10.2014 13:57:10 TSI

Google+ WhatsApp