Gazeteci-yazar Uğur Bilge Gözyaşları İçinde Toprağa Verildi

Balıkesir´in Ayvalık ilçesinde yaşayan ve ilçedeki kültür-sanat alanında yaptığı dev eğitici çalışmalarla tanınan Gazeteci-Yazar Uğur Bilge gözyaşlarıyla toprağa verildi. Bilge´nin cenaze törenine

Balıkesir´in Ayvalık ilçesinde yaşayan ve ilçedeki kültür-sanat alanında yaptığı dev eğitici çalışmalarla tanınan Gazeteci-Yazar Uğur Bilge gözyaşlarıyla toprağa verildi.
Bilge´nin cenaze törenine Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ve Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan´ın yanı sıra kurucusu olduğu Ayvalık Kültür Sanat Derneği (AYKÜSAD) başta olmak üzere ilçedeki pek çok sivil toplum kuruluşuyla, siyasi partilerin temsilcileri, Bilge´nin yakın dostları, arkadaşları, öğrencileri, eşi Figen Bilge, yetişkin kızları Gönenç ile Sırma ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu.
Edremit´teki özel bir hastanede kalp rahatsızlığı nedeniyle anjiyo olduktan sonra istirahat etmek için evinde gönderildiği günün sabahında Aort damarındaki tıkanıklık nedeniyle yaşamını yitiren Ayvalık´ın önemli isimlerinden Uğur Bilge´nin cenazesi, Saatli Camii´de kılınan öğle namazının ardından kılınan cenaze namazıs sonrası sevenlerinin gözyaşları arasında Ayvalık Kabristanlığı´na defnedildi.
ÇOK YÖNLÜ SANATÇI BİR KİŞİLİKTİ
Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi´nin Sanat Tarihi Bölümünden mezun, evli ve 2 yetişkin kız çocuk babası olan Uğur Bilge 7 ay kadar önce Ayvalık Belediyesi tarafından açılan Oktay Ekinci Karikatürlü Ev´de gönüllü olarak minik öğrencilere karikatür dersleri veriyor, diğer yandan da Ayvalık Muhip Özyiğit Sanat Merkezi´nde süs taşlarına hayat veren bir kursla bu sanatı yeni nesillere aktarmaya çalışmasıyla biliniyordu.
Ankara´da da bir fotoğraf kulübünün kurucusu olmasının yanı sıra başkentte resim, heykel, edebiyat ve şiir üzerine yapılan çalışmalarla da kendisinden söz ettirmesini bilen Bilge´nin yaşamını yitirerek toprağa verilmesi Ayvalık´ta büyük bir üzüntüyle karşılandı.
(ŞK)

19.10.2014 14:51:21 TSI

Google+ WhatsApp