Asırlık Reçel Üç Kuşak Temsilcisiyle Yörex´te

Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde TOBB´un desteğiyle EXPO Center´da düzenlenen 5. Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX yüzlerce ürün ve markaya ev sahipliği yapıyor. Antalya reçellerini marka haline getir

Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde TOBB´un desteğiyle EXPO Center´da düzenlenen 5. Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX yüzlerce ürün ve markaya ev sahipliği yapıyor.
Antalya reçellerini marka haline getiren Antalya´nın 100 yıllık firması Yenigün Reçelleri´nin sahibi Mahmut Ruhi Alpagot firmanın üçüncü kuşak temsilcisi babası Necmi Alpagot ve beşinci kuşak temsilcisi oğlu Necmi Alpagot ve kızı Özlem Alpagot ile YÖREX´te ürünlerini ziyaretçilerle buluşturdu.
Mahmut Ruhi Alpagot, aslında 132 yıllık üretim geçmişine sahip olduklarını ancak dedesinin ticaret odasına kaydını 1914 yılında yaptırması nedeniyle bu yılı kendilerine milat olarak seçtiklerini anlattı. YÖREX´in Antalya Ticaret Borsası´nın en önemli projelerinden biri olduğunu kaydeden Alpagot, "YÖREX´in hedefi yöresel lezzetlerin markalaşmasını sağlamak. Bu çok güzel bir fuar. Hem ziyaret edenler hem de üreticiler memnun. Firma olarak biz de YÖREX´te hedefimize ulaşıyoruz. YÖREX bu yıl tavan yaptı diyebilirim. Antalya´nın tanıtımı tüm üreticilerin ürünlerinin tanıtımı bu fuarda yapılıyor. Ziyaretçiler misafirler, üreticiler, fuar katılımcıları mutlu, dolayısıyla bizler mutluyuz" dedi.
YÖREX´e patlıcan reçeli, turunç, bergamut, karpuz, yeşil incir, böğürtlen, ahududu reçelleri ile katıldıklarını, şekersiz ve organik ürünleri ziyaretçilerin damak tadına sunduklarını söyleyen Alpagot, "Çocuklara yönelik 5 pekmezi karıştırarak yaptığımız Pekmix var. Amacımız yeni nesli yöresel ürünlerle buluşturmak" diye konuştu.
(SK-Y)

25.10.2014 13:56:02 TSI

Google+ WhatsApp