AK Parti İl Başkanı Çopuroğlu: “Daha önce yaptık, 1 yılda konutları teslim edeceğiz”

AK Parti İl Başkanı Çopuroğlu: “Daha önce yaptık, 1 yılda konutları teslim edeceğiz”

AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, deprem mağduriyetlerinin en kısa sürede giderileceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dediği gibi yeni konutları bir yıl içinde yapılacağını vurgulayan Çopuroğlu, “Van depreminde de ‘Yapılamaz yetişmez’ demişlerdi ama yerleşim yerleriyle alakalı kalıcı konutlar üretildi. Verilen sözlerin teker teker yerine getirilmesi için Mart ayında ilk kazma vurulacak. Bina bulunur da devlet bulunmaz, bütün vatandaşlarımız da bunun farkında” dedi.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 9 saat arayla meydana gelen iki büyük deprem, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde yıkıma sebep oldu. 38 binin üzerinde kişi hayatını kaybederken, bir taraftan da yaraların sarılması için çalışılıyor. Deprem bölgesine her kesimden yardım yağıyor. Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesine giderek yardım faaliyetlerini koordine eden AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, yaşananları anlattı. Pazarcık’ta yıkılan binalar ve kurulan çadır kentlerde incelemeler yaptıklarını belirten Çopuroğlu, bölgeye yardım gönderen herkese teşekkür etti. Özellikle Kayseri’den vatandaşların ve sanayicilerin TIR’larca ihtiyaç maddesini bölgeye gönderdiğine işaret eden Çopuroğlu, “Kayseri’de yaşayan sanayicilerimiz, vatandaşlarımız, küçük çocuklar ve imkanı olan birçok insanımız yüzlerce tır yardım gönderdi. O gün ciddi bir travma yaşandı. İnsanların bir kısmı vefat etti bir kısmı göçük altında kaldı. Pazarcık’tan Kayseri’ye ciddi manada hasta geldi. Önemli bir kısmı da sağlığına kavuşarak taburcu oldu. Buradaki hasta yakınlarıyla da görüşseniz oradaki depremzede insanlarla da görüşseniz ilk günden beri devlete dua ediyor” dedi. 
 
Devletin deprem olduktan kısa bir süre sonra bölgeye ulaştığını vurgulayan Çopuroğlu, “Özellikle arama kurtarma ekibinin birçok ülkeden Türkiye’ye sayısı 100’den fazla ekip geldi. Kayseri ve diğer şehirlerden de birçok ekip geldi. Tabi onların yaptığı da unutulmaz.  Bir teyzemiz elini açmış millete devlete dua ediyor. Bunların yaralarının sarılacağını devlet de biliyor millet de biliyor. Ama gidenin yeri doldurulmaz üzüldükleri nokta bu. 11 yakınını kaybetmiş biriyle görüştük. Tabi bu bir travma atlatmaya çalışıyor. Bunun dışında maddi olarak Sayın Cumhurbaşkanı’mızın bahsettiği konut yardımı, haneye yapılan yardım vatandaşları rahatlatmak için güzel çalışmalar. 1 yıl içerisinde konutların yapılacağını Sayın Cumhurbaşkanı’mız belirtti. Tabi bu ilk defa olmuyor. Van depreminde de yaşadık. ‘Yapılamaz, yetişmez’ dedikleri Van’da yerleşim yerleriyle alakalı kalıcı konutlar üretildi. Verilen sözler teker teker yerine getirilmek için Mart ayında ilk kazma vurulacak. Bina bulunur da devlet bulunmaz, bütün vatandaşlarımız da bunun farkında. Bu çerçevede hareket ediyorlar” diye konuştu. 
 
Bir teşkilat mensubunun yaşadıklarını da aktaran AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu “Buradan şunu anlatmak istiyorum, bir teşkilat mensubumuz Kahramanmaraş’tan alışveriş yaptığı un fabrikası sahibi depremde zarar görüp görmediğini merak eder arar. Depremde yakınlarını kaybetmiş birtakım sıkıntılar çekmiş fabrika sahibi bizden bir talebiniz var mı deyince ekmek istemiş. Aslında hepimiz birbirimize kenetlendiğimizi, herkesin yaptığı iş kolu itibariyle bir başkasına hizmet ettiğini bir başkası da o ürünü tedarik etmek suretiyle ona hizmet ettiğini yani Cenab-ı Allah kulu kula muhtaç yaratmış. Sosyal medyada dolaşan bir resim var iki siyasi parti temsilcilerinin aynı yerde çorba dağıtıyorlar. Orada parti ayrımı yok, partiyle alakalı bir şey de konuşulmuyor zaten. Amasız fakatsız herkesin birbirine destek olduğunu görmek isteyen Kahramanmaraş’a veya deprem bölgelerine gittiği zaman ciddi manada o duyguyu yaşarlar. Uzun lafın kısası bu milletin mayası temiz. Allah’ın izniyle yıkılanın yerine yenisi yapılır ama burada insanlara destek olmak gayesiyle bir kişinin elini tutmak hatırını sorabilmenin ev yapmak kadar mühim olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Google+ WhatsApp