Yerel Yönetimler Kültür Ve Sanat Çalıştayı Yapıldı

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen Yerel Yönetimlerde Kültür-Sanat Çalıştayı´nda AK Partili belediyeler kültür ve sanat alanında yaptıkları faaliyetleri anlatarak,

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen Yerel Yönetimlerde Kültür-Sanat Çalıştayı´nda AK Partili belediyeler kültür ve sanat alanında yaptıkları faaliyetleri anlatarak, fikir alışverişinde bulundu.
Kültür ve sanat çalışmalarını daha da güçlendirmeyi hedefleyen AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı Haliç Kongre Merkezi´nde "Yerel Yönetimlerde Kültür Sanat Çalıştayı" düzenledi.
Çalıştay´ın açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, kültür politikalarıyla doğrudan ilgilendiklerini belirtti. Çalıştay da yapılacak sunumları değerlendireceklerini belirten Çelik, "Bakanlığımız bünyesinde komisyon oluşturduk. Burada söylenen her şeyi değerlendireceğiz" dedi.
İbn-i Haldun´un, `coğrafya kaderdir´ sözünü hatırlatan Çelik, insanın coğrafyayla var olduğunu anlattı. Günümüzde büyükşehirlerin dünya siyasetinin oluşmasında önemli aktörler haline geldiğini belirten Çelik, kültür konusunun kültür ve sanat festivallerine indirgenmemesi gerektiğinin altını çizdi. "Kültür bir milletin sorun çözme kapasitesinin toplamıdır" diyen Çelik, kültürün sokakta keşfedilmesi gerektiğini de vurgulayarak, "Medeniyet ev inşa eder gibi inşa edilemez. Entelektüelin olmadığı yerde medeniyetten bahsedemeyiz" dedi.

"KÜLTÜREL VE SOSYAL MİSYONU YERİNE GETİRMELİYİZ"
Çalıştay da AK Partili belediyeler olarak görüş alışverişinde bulunduklarını belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül de, "Bütün belediye başkanlarımız beş yılda kültür ve sanat ile ilgili neler yapabileceklerini alacakları önerilerle şekillendirecekler. Yerel yönetimler kişilikli şehirler inşa etmeli. AK Parti olarak yerel yönetimde temel felsefemiz kendisiyle yarışan bir belediyeciliktir" diye konuştu.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da Türkiye´nin, geçmişte dünyaya mesajlar veren devlet olarak kendi değerlerine ve öz güveniyle bin yıllık köklere ulaşılacağını anlattı. Topbaş, "Batılılaşma sürecini hedef alıp kendi değerlerimizi bir tarafa iterek zengin kültür ortaya konulamaz. Bir milleti başka bir millet haline getiremezsiniz" diye konuştu.

"SOSYAL VE KÜLTÜREL PROJELERİMİZ YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR"
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da yaptığı konuşmada mutlu bireylerin, emniyetli, güvenli, sosyal ve kültürel bir toplumda yaşadıklarını ifade etti. Bağcılar Belediyesi olarak önemli projeleri hayata geçirdiklerini belirten Çağırıcı, geçmişteki değerleri geleceğe taşımayı amaçladıklarını söyledi. Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi´nde annelere yönelik kurs verdiklerini anlatan Çağırıcı, Kadınlar Akademisi´nin yoğun ilgi gördüğünü belirtti.
"Benim İçin Benimle Oku Anne" projesi kapsamında annelerin 9 ay boyunca 72.000 kitap okuduğunu belirten Çağırıcı, "Sosyal ve kültürel konferans, panel, sempozyum ve çocuk oyunlarından oluşan etkinlikler düzenliyoruz. Bu programlarımız yıl boyunca bilgi evleri, kültür merkezleri ve Halk Sarayı´nda devam ediyor" diye konuştu.
Engelliler Sarayı´nda engellilerle yakınlarına yönelik kurs düzenlediklerini de anlatan Çağırıcı, "Engelli hemşehrilerimizin sosyal ve kültürel yaşama katılımını sağlıyoruz. Hizmete sunduğumuz sosyal ve kültürel projelerimizle birlik ve dayanışma duygularımızı geliştiriyoruz. Projelerimiz yoğun ilgi görüyor" dedi.
Belediyelerin tümünü ziyaret ettiklerini belirten AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşcu da üretilen kültür sanat programları faaliyetleri ile ilgili bilgi aldıklarını söyledi. Babuşcu, "Medeniyet havzamız itibariyle bu kültür sanat etkinliklerinin ne kadar belediyelerimizden beslenebiliyor, bunu tespit etmeye çalıştık. Kurduğumuz Komisyonumuz sahasında yetkin insanlarımızla daha lokal çalışmaları yapıyor. Kültür sanat faaliyetlerine bir çerçeve koymaya çalışıyoruz" diye konuştu.
(HÇ-HO-Y)

17.10.2014 12:07:04 TSI

Google+ WhatsApp