Vali Orhan Düzgün:
Vali Orhan Düzgün:
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü tarafından ‘KOBİ’lerin Verimliliğinin Artırılması Projesi’ protokol töreni yapıldı. Törende konuşan Vali Orhan Düzgün, “KOBİ’lerin giderek büyümesi ve rekabet güçlerinin artırılması son derece önemlidir” dedi.
Bir otelde düzenlenen programa Vali Orhan Düzgün, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürü Anıl Yılmaz, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Kamil Taşçı, Erciyes Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hamza Çakır, KOSGEB Kayseri Şube Müdürü Ahmet Özbekler, Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç ve çok sayıda davetli katıldı. Programda konuşma yapan Vali Orhan Düzgün, “Türkiye’de KOBİ denilince girişimlerin yüzde 99’u KOBİ’lerden oluşuyor. Aslında küçük ve orta boy işletme denildiğinde bu rakamın sanayi ve üretim sektörümüz içerisinde çok daha düşük bir oranda olduğunu düşünüyoruz. Fakat gerçekte öyle değil. Sanayi sektörü içerisinde işletmelerin önemli bir kısmı KOBİ’lerdir. KOBİ’lerin giderek büyümesi ve rekabet güçlerinin artırılması son derece önemlidir. KOBİ’ler ne kadar büyür ve gelişirse ekonomiye katkıları ve istihdam oranı artacaktır. Kayseri’de Organize Sanayi Bölgesi, Mimarsinan, İncesu organize bölgesi bunların dışındaki diğer sanayi bölgelerimizde müstakil işletmelerden pek çok KOBİ üretimlerine devam ediyor. 6 ilde uygulanan bu projenin ilimizde de elektrikli teçhizatlara yönelik olarak hazırlanması son derece önemli” diye konuştu.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürü Anıl Yılmaz ise, “Ülkemizin ekonomik performansının en önemli göstergelerinden biri verimlilik seviyesidir. Uzun dönemli sürdürülebilir büyüme verimlilik artışıyla mümkündür. Rekabet gücünün artırılması, yenilikçi ve girişimciliğin geliştirilmesi ve istihdamın artırılması açısından KOBİ’lerin verimlilik artışı, büyüme kurumsallaşma ihtiyacı devam etmektedir. KOBİ’lerin verimlilik algısının ve kurumsallaşmanın geliştirilmesi için üretim ve yönetim yapılarının iyileştirilmesi, bu amaçla danışmanlık ve eğitim hizmetlerinden daha fazla yararlanılması, üretimde girdilerin daha verimli kullanımının sağlanması, işletmeler arası etkileşimin ve deneyim paylaşımının artırılması için destek programları oluşturulması ihtiyacı vardır. Bu projenin amacı; imalatçı KOBİ’lerin büyüme motivasyonlarını ve üretim kapasitelerini artırmak, daha verimli üretim yapmalarını sağlamak ve böylelikle rekabet güçlerini geliştirmek için KOBİ’leri teşvik edecek ve yönlendirecek verimlilik artırma programları ve araçlarının geliştirilmesidir” şeklinde konuştu.