Vali Çiçek, “Bizim okullarımız dünya sorunlarını en iyi şekilde tartışıp çözüm önerilerini ortaya koyar”

Vali Çiçek, “Bizim okullarımız dünya sorunlarını en iyi şekilde tartışıp çözüm önerilerini ortaya koyar”

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Osman Ulubaş Köşk Anadolu Lisesi Model Birlemiş Milletler Toplantısı açılış programında yaptığı konuşmada, “Sadece özel okullar değil devlet okulları, sadece yabancı ülkelerdeki okullar değil bizim okullarımız dünya sorunlarını en iyi şekilde tartışıp çözüm önerilerini de ortaya koyar ve bu özgüveni gösterirler. Buna öncülük eden okulumuzu, öğretmenlerimizi ve sizleri tebrik ediyorum” dedi.

Kayseri Valiliği himayesinde 5 üniversite ortaklı olarak gerçekleştirilen MONUS24 projesi açılış töreni gerçekleştirildi. Törene Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Erciyes Üniversitesi Rektörü Fatih Altun, Kayseri Üniversitesi Rektörü Kurtuluş Karamustafa, İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, Osman Ulubaş, öğrenciler ve eğitimciler katıldı. 
 
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek programda yaptığı konuşmada, “Değerli arkadaşlar size yıllarca 21. yüzyılın çok daha iyi bir yüzyıl olacağını globalleşmenin, küreselleşmenin dünyaya barış getireceğini, teknik ayrımcılıkların biteceğini, çevre kirliliklerine çözüm bulacaklarını, faşizmin son bulacağını, ırkçılığın son bulacağını söylediler. Yıllarca romanlarda bunları anlattılar ama maalesef geldiğimiz yüzyılda ne ırkçılık bitti ne faşizm bitti ne kan ve  gözyaşı bitti. Dünyanın her yerinde kan ve gözyaşı akmaya fazlasıyla devam ediyor. Mazlumlar öldürülüyor. Çevre kirlenmeye devam ediyor. Emperyalizmin bir boyutuyla devam ediyor. O yüzden tüm samimiyetimle söylüyorum; Bugün sizin buradan yaptığınız açıklamaların dünya için Birleşmiş Milletler'in kendi merkezinden yaptığı açıklamadan çok daha önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü dünya mazlumları için, Gazze için onların yaptığı açıklamaların hiçbir anlamı yok. Herhangi bir şey de duymuyoruz zaten. O yüzden Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı dünya 5’ten büyüktür diyor. Bugün sürdürülebilir kalkınmayla ilgili konuşacaksınız biliyorum ancak birçok konuyu daha dünyadaki sorunlarla ilgili masaya yatıracaksınızdır. Ben de heyecanla sizleri takip edeceğim ve böyle bir çalışmanın konusu Kayseri'de olması ve devlet okulu tarafından yapılması Osman Ulubaş Köşk Anadolu Lisesi tarafından yapılması ilin valisi olarak beni çok mutlu etti ve gururlandırdığını ifade etmek istiyorum. İdealist öğretmen ve öğrencilerle bu işler başarılabilir. Sadece özel okullar değil devlet okulları, sadece yabancı ülkelerdeki okullar değil bizim okullarımız dünya sorunlarını en iyi şekilde tartışıp çözüm önerilerinde ortaya koyar ve bu özgüveni gösterirler. Buna öncülük eden okulumuzu, öğretmenlerimizi ve sizleri tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
 
İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse ise, “Bir anadolu lisesi olarak model birleşmiş milletler toplantı programında öğrencilerimiz küresel vatandaşlık, uluslararası diplomasi, kamu politikası, problem çözme becerileri gibi konularda çalışmalar yapacak ve beceriler kazanacaklar. Aynı zamanda bugün tüm dünyanın sorunu olan su problemi, iklim krizi, enerji kaynaklarının etkin kullanımı gibi konularda da fikir jimnastiği yapacaklar. Tüm bunlarla beraber eminim ki öğrencilerimiz mavi vatan Kıbrıs, 12 adalar sorununa da hakim olacaklar. Hayatta başarı küçük adımlarla başlar. Öncelikle başlamak, istemek gerekir. Bu ülkenin en kıymetli değerleri sizlersiniz. Geçmişte atalarımız, millet olarak bizi tüm dünya genelinde en iyi şekilde temsil ettiler gelecekte de bu duruşu sizler göstereceksiniz. Bunun için sizlerin sosyal, kişisel, akademik gelişimlerinizi tam olarak en iyi şekilde tamamlamanız için her türlü fırsatlarla sizleri buluşturmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Google+ WhatsApp