Tarsim Balıkesirli Çiftçilere Zararlarını Ödedi

Balıkesir´de tarım ürünleri zarar gören 8 çiftçiye sigorta tarafından ödeme yapıldı. Balıkesir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriyya Erdurmuş´un açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda Tarım

Balıkesir´de tarım ürünleri zarar gören 8 çiftçiye sigorta tarafından ödeme yapıldı.
Balıkesir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriyya Erdurmuş´un açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda Tarım Sigortaları Havuzu´nun (TARSİM) kuruluş gayesi, gelişimi ve ulaştığı nokta ile ilgili bilgiler içeren sinevizyon izlettirildi. Tarım Sigortaları Havuzu Yönetim Kurulu Başkanı Razaman Kadak, dünyada uygulanan tarım sigortası programları, devlet destekli tarım sigortaları sisteminin işleyişi ve sistem çerçevesinde 8 yıllık süreçte elde edilen veriler ile kapsamdaki ürünler ve riskler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
Ülke genelinde sistemin başlangıcından bugüne kadar düzenlenen poliçe sayısının 4,4 milyonu geçtiğini dile getiren Kadak, yaklaşık 72 milyon dekar alanın ve 3 milyonun üzerinde büyükbaş ve küçükbaş hayvanın sigortalandığını, yıl sonuna kadar üreticilere yapılacak hasar ödemelerinin 1.6 milyar TL´yi geçeceğini söyledi.
TARSİM Manisa Bölge Müdürlüğüne bağlı olan Balıkesir´de 2014 yılında sigortalı üreticilere 5 milyon TL´nin üzerinde hasar ödemesi yapıldığı ve önümüzdeki günlerde 3 milyon TL´nin üzerinde daha ödeme yapılacağını belirten Kadak, "Balıkesir´de tarla ürünleri daha çok fırtına, dolu ve selden zarar görüyor" şeklinde konuştu.
2014 yılında doğal afetler sebebiyle mağdur olan 8 üreticiye çekleri verildi.
(OF-MŞ)

22.10.2014 14:15:45 TSI

Google+ WhatsApp