Sinan Şamil Sam için gözyaşı döktüler

Şampiyon Türk sporcular, karaciğer yetmezliği nedeniyle tedavi gören eski dünya kıtalararası ağır sıklet boks şampiyonu Sinan Şamil Sam için bir araya geldi. Toplantıda Naim Süleymanoğlu ve spiker Bilgehan Demir gözyaşlarını tutamadı.

Eski olimpiyat ve dünya şampiyonları güreşçi Mahmut Demir, halterci Naim Süleymanoğlu, boksta olimpiyat üçüncülüğü bulunan Malik Beyleroğlu ile spor spikeri Bilgehan Demir, organ nakli için bekleyen ve yoğun bakımda tedavisi süren eski dünya kıtalararası ağır sıklet boks şampiyonu Sinan Şamil Sam’a moral vermek için Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin (TSYD) Levent’teki merkezinde basın toplantısı düzenledi.

DEMİR: “AZİZ MİLLETİMİZDEN RİCAMIZ EVLATLARINA SAHİP ÇIKMALARIDIR”

Toplantıda açıklamalarda bulunan Mahmut Demir, Sinan Şamil Sam’ın, büyük bir şampiyon olduğunu söyleyerek, "Sinan Şamil Sam ’boğazın boğası’ olarak tanınır. Bayrağımızı göklere çektirmiş büyük bir şampiyon şimdi karaciğer yetmezliğiyle mücadele etmekte, yoğun bakımda bulunmaktadır. Boksla uğraşan kişilerde böyle hastalıklar olabiliyor. Sinan Şamil Sam’ın doktoru bir an önce organ bulunup nakil yapılması gerektiğini ve zamanlara yarıştıklarını belirtti. Bilindiği üzere milletimiz bu tür durumlarda birlik ve beraberlik içerisinde yardımlaşmayı başaran bir millettir. Milletimiz adına bayrak dalgalandırmış ve istiklal marşı dinletmiş şampiyonlar olarak aziz milletimizden ricamız evlatlarına sahip çıkmalarıdır" dedi.

“SOSYAL MEDYADAKİ HABERLER ASILSIZDIR”

Mahmut Demir, Sinan Şamil Sam’ın kız kardeşinin böbreğini ağabeyine verdiğini ancak bunun yeterli olmadığını dile getirdi. Sosyal medyada çıkan haberlerle ilgili de konuşan Demir, Sinan Şamil Sam’ın öldüğü yönündeki haberler asılsız olduğunu vurguladı. Demir, “Bu haberler sporcumuzu ve yakınlarını üzmektedir. Herkesin doğru bilgi paylaşımında bulunmasını rica ediyoruz” diye konuştu.

SÜLEYMANOĞLU: “DAHA DUYARLI OLMALIYIZ”

Naim Süleymanoğlu ise yaptığı açıklamada, şampiyona destek vermek için burada olduklarını belirterek, "Bizim için önemli olan ülkemizde bunun duyulmasıdır. Daha duyarlı olmalıyız. Sinan için elimizden geleni yapacağız" açıklamalarında bulundu. Süleymanoğlu’nun gözleri doldu.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Spor spikeri Bilgehan Demir de konuşma sırasında gözyaşlarını tutamayarak, “Sinan Şamil Sam, asla yenilmez denen kişileri nakavt etti. Şam, bu ülkeye çok şeyler kazandırdı” dedi.

Google+ WhatsApp